Golf - Karantén-interjú Tiger Woodsszal Aliról, Jordanről és az álarcos Raiders-mecsről 
Karantén-interjú Tiger Woodsszal Aliról, Jordanről és az álarcos Raiders-mecsről 
Fotó: Europress/AFP

Karantén-interjú Tiger Woodsszal Aliról, Jordanről és az álarcos Raiders-mecsről 

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/27 12:11

Tiger Woods a minap interjút adott, amelyben egyebek mellett elárulta, hogy melyek a kedvenc sportcsapatai, hogy szerinte miben hasonlítanak egymással Michael Jordannel, hogy lesz-e 'trash talk" a Phil Mickelson elleni mérkőzésén és hogy a golf mellett melyik a másik kedvenc sportja, de beszélt arról is, hogy milyen érzés volt, amikor az idősödő Muhammad Ali bevitt egy jól irányzott felütést a bordái alá. 

Március közepe óta szünetel a PGA Tour, a golfpályák kiürültek és bár az új versenynaptárt a napokban nyilvánosságra hozták, még vagy másfél hónapot várni kell arra, hogy ismét versenyt rendezzenek a tengerentúli profi sorozatban. Tiger Woods persze addig sem unatkozik, készül az újrakezdésre, a háttérben szerveződik a jótékonysági összecsapása Phil Mickelsonnal, lefoglalják a gyerekei és persze különböző interjú megkereséseknek tesz eleget.

Legutóbb éppen a yahoo!sports munkatársával beszélgetett és az interjúból több érdekességre is fényderült, például arra, hogy Tiger Woods tehetséges baseball játékos volt. Woods édesapjával játszott rengeteget, az apa elkapó volt fiatalabb korában, így Woods-ból dobójátékost akart faragni. A golfzseni bevallása szerint pont a baseball miatt maradt olyan izgága és mozgott a lába a kezdeti időszakban az elütéseknél.

Annak idején Tiger Woods üstökösként robbant be a PGA Tour tagjai közé. Fiatal fekete játékosként ráadásul az afroamerikai közösség körében is és népszerűbbé tette a játékot, pillanatok alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. Mindenki a társaságát kereste, humoristák, színészek, műsorvezetők, politikusok, sportolók de még a legnagyobb legendák is. Egyik alkalommal például a legendás Muhammad Ali látogatta meg, aki nem bízott semmit sem a véletlenre, gondoskodott arról, hogy a találkozás maradandó élmény maradjon fiatal barátja számára. 

"Emlékszem, egy gyakorlónap után álltam a pultnál és egyik pillanatról a másikra azt éreztem, hogy valaki a bordáim alá üt. Pont olyan helyen ért az ütés, hogy a levegő is megállt bennem, nagyon fájt. Elöntött a düh egy pillanat alatt, arra gondoltam, hogy megfordulok és lenyomok egyet bárki is álljon velem szemben. Nagyon dühös voltam. Aztán megfordultam és egy másodperc alatt átértékeltem a dolgot. Muhammad Ali állt előttem, aki csak ennyit mondott: "Szevasz kölyök!" - idős volt már, de baromira fájt így is." - emlékezett vissza Woods arra a pillanatra, amely akár sorsfordító is lehetett volna az életében. 

Woods pályafutása elején egy másik legendával is találkozott, akivel később barátsággá alakult a kapcsolatuk. Ez a valaki pedig nem más, mint minden idők legnagyobb kosárlabdázója, Michael Jordan. Jordan maga is megszállott golfozó, a hatalmas sikerrel futó Netflix sorozatban, az általunk is felvezetett és az eddigi részeit kibeszélő The Last Dance-ben is feltűnik a golfpályán már fiatal korában. 

"1997-et írhattunk talán, Jordan New Yorkban játszott a Knicks ellen a keleti konferencia döntőjében. Meglátogattam és pár napig lógtunk együtt, játszottunk is. Elképesztő érzés volt mellette lenni. Fel tudom idézni azokat a napokat, tapintható volt az eltökéltsége, átjárta a versenyszellem szinte minden pillanatban, hiheteten volt az intenzitása." - idézte fel az egyik legemlékezetesebb találkozását Woods a "Levegő Urával". 

Jordan apropóján szó esett arról is az interjú során, hogy Woods, akiben olykor szintén túlteng a versenyszellem kit tart legalább ennyire kompetitívnek. Természetesen maga a golfozó sem tudott Michael Jordanen kívül mást ezen a szinten említeni, sőt Woods szerint Jordan még rajta is túl tesz, mert míg a "Főbika" győztes mentalitása az élet minden területén érvényesül, addig önmagát csak a golfpályán tartja igazán kompetitívnek.  

Megkerülhetetlen téma az olyan sztárok kapcsán, mint Woods is, hogy a mindennapjaikat hogyan tudják élni anélkül, hogy úton útfélen megállítanák a szurkolók autogrammért vagy egy közös fotóért. Hogy tudnak-e egyáltalán hétköznapi életet élni, eljutnak-e moziba, éttermekbe, sporteseményekre anélkül, hogy bárki is megállítaná őket bármiért. Woods egy vicces történetet mesélt ezzel kapcsolatban. Azt azonban tudni kell, hogy Tiger számára három csapat létezik csupán, a Lakers, a Dodgers és a Raiders. Első kettő Los Angeles-i és bár a Raidersnek is van kötődése az angyalok városához, eredetileg Oaklandben játszott majd költözött Los Angelesbe, később vissza Oaklandbe, hogy végül kikössön jelenlegi állomáshelyén, Las Vegasban. Woods mindezek ellenére őrült nagy Raiders szurkoló, ám csak úgy nem tud kilátogatni kedvenc csapata meccseire, hiszen megállna az élet a stadionban. Éppen ezért az egyik alkalommal egy aprócska trükkhöz folyamodott. 

"Arcfestéssel oldottam meg a dolgot. Ezüst és fekete színekre mázoltam be az arcom és felvettem egy Raider-s kapucnist is. Kicsit hűvös volt aznap, így nem voltam feltűnő, ráadásul senki sem ismert fel. Én is csak egy voltam a sok szurkoló közül. Üvöltöttünk, sikítoztunk, drukkoltunk, nagyon jól éreztük magunkat." - emlékezett vissza arra a napra Woods. 

Az interjú során természetesen megkerülhetetlen téma volt a Woods-Mickelson csata visszavágója is, amelyről korábban már mi is beszámoltunk. További részleteket maga Woods sem tudott vagy akart megosztani a jótékonysági mérkőzésről, ám azt elárulta, hogy a játék szerves részét képezi majd a "trash talk", amelyet mesteri szintre emeltek Phil Mickelsonnal az évek során. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel ezúttal nem fizetős, hanem hétköznapi közvetítés keretén belül lehet majd figyelemmel követni a jelen kor két legnagyobb golfozójának és a két NFL-legendának, Tom Brady-nek és Peyton Manningnek az összecsapását, így a felek kénytelenek lesznek visszafogni majd magukat és a durvább részeket meghagyni az SMS-váltásaikra. 
Hozzászólások