Golf - Jön a visszavágó Tiger Woods és Phil Mickelson között, sőt beszáll Tom Brady és Peyton Manning is!
Tiger Woods
Fotó: Europress/AFP

Jön a visszavágó Tiger Woods és Phil Mickelson között, sőt beszáll Tom Brady és Peyton Manning is!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/23 11:47

Bár a pontos dátum még nem ismert ugyanakkor az biztos, hogy még májusban megrendezik a The Match, vagyis a Tiger Woods Phil Mickelson összecsapás visszavágóját. A két éve Las Vegasban lejátszott első felvonást Mickelson nyerte, akkor ő vihette haza a 9 millió dolláros fődíjat. A visszavágó pénzdíja egyelőre ugyan még nem ismert, azt viszont tudjuk, hogy bármekkora is lesz a nyeremény, azt jótékony célra fordítják. És a legnagyobb durranás maradt a végére, Woods és Mickelson társat kapnak, a két klasszishoz két NFL legenda csatlakozik, előbbihez Peyton Manning, utóbbihoz Tom Brady.

Ahogy korábban arról mi is beszámoltunk, a The Match visszavágóját már régóta várták a golfrajongók és maguk a főszereplők is, ám a koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet. A kulisszák mögött persze javában zajlottak a munkálatok, hogy tető alá hozzák a második felvonást és végül szerdán a Turner Sports hivatalosan is bejelentette, hogy megrendezik az összecsapást. A mérkőzés ráadásul jótékony célt szolgál, a nyereményt a résztvevők koronavírus-járvány által érintettek számára ajánlják fel. Természetesen a négy szupersztár összecsapása zárt kapuk mögött zajlik majd, ám a TNT jóvoltából televíziós közvetítés ahogy az első ütközet során, úgy természetesen most is lesz. 

A pontos dátum még nem ismert, ahogy a helyszínt sem konfirmálták, ám a hírek szerin május végén és Florida déli részén zajlik majd a hatalmas érdeklődésre számot tartó esemény. A dátum és a helyszín is logikusnak tűnik, utóbbi leginkább azért, mert Woods és Manning is ott él, Tom Brady ugyebár pár hete igazolt a Tampa Bay csapatához és bár Mickelson főhadiszállása Kaliforniában van, jelenleg Floridában építkezik, tehát ideje nagy részét ott tölti. 

Ami magát az összecsapást és a lebonyolítást illeti, konkrétumok még nem hangoztak el, azt viszont már tudni lehet, hogy Woods társa Peyton Manning lesz, míg Mickelson Tom Brady-vel játszik majd együtt. Mindkét NFL legenda kifejezetten jó golfozónak számít, Manning korábban több Pro-Am tornán is elindult és jó eredménnyel is zárta azokat. 

A 2018-as első felvonás hatalmas nézettséget hozott a TNT-nek és ez a visszavágó esetében is garantálható főleg a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt, hiszen a golfszerető közönség nagyon ki van már éhezve, március közepe óta nem rendeztek tornákat. Mint ismert a Players Championship első köre után állt le a PGA Tour a járványra hivatkozva, azóta a versenyeket vagy töröltek vagy áthelyezték a versenynaptárban egy későbbi időpontra. Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk a PGA Tour a színfalak mögött javában tervezi az újraindulást és ha a járvány, valamint az azzal kapcsolatos korlátozások a várt forgatókönyv szerint alakulnak, akkor június közepén a Charles Schwab Challenge tornával nekifuthat a mezőny a szezonnak. És bár a versenynaptárban komoly módosítások történtek, a versenyek zömét novemberig meg tudják rendezni, a legkomolyabb viadalok közül eddig "csak" a British Open (The Open) elmaradását jelentették be, a többi Major és a Ryder Kupa is megrendezésre kerül még az idei évben. 


Hozzászólások