Golf - Egyik kedvenc tornáján döntheti meg a történelmi rekordot Tiger Woods
Egyik kedvenc tornáján döntheti meg a történelmi rekordot Tiger Woods
Fotó: Europress/AFP

Egyik kedvenc tornáján döntheti meg a történelmi rekordot Tiger Woods

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/01/14 18:32
A minden idők legnagyobbjaként számontartott golfozó 83. PGA Tour sikerére hajt.

Bár a kezdésig még bő egy hét van hátra, a golfrajongók már dörzsölik a tenyerüket, hiszen Tiger Woods a napokban bejelentette, hogy melyik tornán kezdi meg 2020-as szereplését. Ahogy azt várni lehetett, Woods választása a Farmers Insurance tornára esett. Mindez nem véletlen, Tiger pályafutása során eddig hétszer nyerte meg a kaliforniai viadalt. A mostani kiírást hatalmas várakozás előzi meg, ugyanis Woods egy esetleges győzelemmel történelmet írna, a PGA Tour történetének legeredményesebb játékosa lehet.

A golfszerető közönség minden év elején lélegzetvisszafojtva várja Tiger Woods bejelentését, hogy melyik tornán kezdi meg szereplését. Woods ritkán szokott ebben a kérdésben meglepetés okozni, évről évre a Farmers Insurance Openre esik a választása, amelyet a Torrey Pines pályán rendeznek meg. Ez az ikonikus helyszín rengeteg legendás versenyt hozott az utóbbi évtizedek során, az egyik legemlékezetesebb talán a 2008-as US Open, amely természetesen Woods-győzelemmel ért véget, egy nem akármilyen végjátékot követően.

Woods eddig pályafutása során hétszer nyerte meg a Farmers-tornát, a Torrey Pines-on pedig olyan otthonosan mozog, mintha az legalábbis a konyhakertje lenne. Mostani szereplését, ha lehet egyáltalán fokozni, akkor még nagyobb érdeklődés előzi meg és ez nem véletlen: Woods történelmet írhat a január 23-26. között megrendezésre kerülő viadalon, 83. győzelmét szerezheti meg a PGA Touron. A 44 éves fenomén jelenleg 82 győzelemmel áll a PGA Tour örökranglistájának az élén holtversenyben a legendás Sam Sneaddel, ha nyer akkor egyedüli csúcstartó lesz.

Tiger Woods esetében elég lenne már abból is kiindulni, hogy hányszor nyerte meg ezt a tornát, már akkor is a Farmers Insurance Open mindenkori esélyeseként kéne róla beszélni. Viszont a helyzet az, hogy Woods bombaformában fejezte be az évet, játékát olyan szintre emelte az évad végére, amelyre nem sokan számítottak. Mindezek előzménye a 2018-2019-es idény zárótornájának, a Tour Championshipenek a megnyerése volt. Ekkor már azok is újra magasztalták, akik korábban eltemették. De Woods legnagyobb dobását későbbre tartogatta. Nem kellett annyira sokat várni rá, áprilisban az igazán kedvencnek számító tornáján robbantott! Tizenegy évvel addigi utolsó Major-sikere után megnyerte a 2019-es Masterst, egyúttal véghez vitte a sporttörténelem valaha volt talán legnagyobb visszatérését.

Itt még azonban nem volt vége a tündérmesének, ugyanis októberben megszerezte 82., csúcsbeállítást jelentő győzelmét Japánban, majd vesztett helyzetből játékos kapitányként – nem mellesleg veretlen teljesítménnyel – győzelemre vezette az amerikai csapatot a Presidents Cup-on.

Ilyen előzmények után csoda tehát, hogy a golfrajongók lélegzetvisszafojtva várják Woods szereplését a jövő héten kezdődő viadalon? 

Hozzászólások