Golf - Egy villám felgyújtotta a szállodáját, mégis folytatta a tornát a golfozó sztár
Egy villám felgyújtotta a szállodáját, mégis folytatta a tornát a golfozó sztár
Fotó: Europress/AFP

Egy villám felgyújtotta a szállodáját, mégis folytatta a tornát a golfozó sztár

Rév DánielRév Dániel
2019/08/18 21:21

Nem semmi reggele volt a golfvilág egyik legnagyobb sztárjának, Phil Mickelsonnak. A balkezessége miatt csak "Lefty" becenevű golfozó helyi idő szerint 10:52-kor kezdte meg utolsó fordulóját a tengerentúli PGA Tour egyik legnagyobb versenyének számító BMW Championshipen. Csak éppen másfél órával korábban még lángokban állt a szállodája, benne a felszerelésével.

Az Illinois állambeli Medinah Country Clubban megrendezett BMW Championship a PGA Tour egyik legfontosabb tornája. Ez a FedEx-kupa rájátszásának utolsó előtti állomása, az elmúlt években háromszor választották az év legjobb golftornájává. Az idei kiadás utolsó fordulóját egy picit tolni kellett, mert viharokat jósoltak a klub környékére, arra azonban senki nem számított, ami Phil Mickelsonnal történt.

A 49 éves golfozó, aki pályafutása során 5 major tornát nyert, helyi idő szerint fél 10-kor írt egy Twitter-üzenetet, miszerint a szállodáját villámcsapás érte, a legfelső szinten található szobájában pedig tűz ütött ki, és mivel a golfozó ruhái és ütői a szobában voltak, nem biztos, hogy a 10:52-es tee time-ját tudni fogja tartani.

Szerencsére nem sokkal később jött a következő tweet, amelyben Mickelson megdicsérte a tűzoltókat, és valamilyen szinten a golffelszerelését is, amely szerencsére ellenállt a tűznek. Győzelmi esélyei amúgy sem voltak a tornán, hiszen három kör után par alatt néggyel állt, az éllovas Justin Thomastól 17 ütéses hátránnyal.

Egy telefonhívást azonban meg kellett ejtenie Mickelsonnak: ugyan tweetelés előtt felhívta az édesanyját, hogy megnyugtassa, minden rendben, az első Twitter-üzenetből azért az derült ki, hogy ez korántsincs így. Erre pedig Phil testvére, Tina hívta fel a figyelmet, azzal, hogy hívja fel sürgősen az anyukáját!

via BBC Sport

Hozzászólások