Birkózás - Torba Erik a bronzéremért mérkőzhet az Eb-n
Torba Erik a bronzéremért mérkőzhet az Eb-n
Fotó: Facebook / Magyar Birkózó Szövetség

Torba Erik a bronzéremért mérkőzhet az Eb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/11 12:56
A kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában Torba Erik sikerrel vette vigaszági mérkőzését, így bronzéremért mérkőzhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

A tavalyi Európa Játékokon ezüstérmes magyar a hétfői nyitónapon a nyolcaddöntőben simán győzte le az Eb-győztes, vb-második moldovai Victor Ciobanut, majd a negyeddöntőben tusvereséget szenvedett az orosz Ibragim Labazanovtól.

A keddi folytatásban, a vigaszágon az azeri Taleh Mammadovval került szembe. Aktívan kezdett, emiatt a második perc végéhez közeledve megintették ellenfelét. A parterhelyzetben ugyan csak egy fél pörgetés jött össze, Mammadov kibújt a fogásból, de az első szakasz így is 1-0-val ért véget. A másodikban Torba szépen védekezett egy dobáskísérletnél, azután az ő akciója már hatékony volt, ezzel 3-0-ra alakult az állás, nem sokkal később pedig 7-0-ra egy válldobást követően. Utóbbi akciónál Mammadov a magyar mögé került (7-1), majd pörgetéssel csökkentette hátrányát (7-3). A hajrában igyekezett még közelebb kerülni, de egy összekapaszkodásnál vesztére ő lépett ki, ezzel kialakult a 9-3-as végeredmény.

Torba a bronzéremért a román Mihai Radu Mihuttal csap majd össze az esti programban.

MTI

Hozzászólások