Birkózás - Szabó László győzelemmel indított az EB-n
Szabó László győzelemmel indított az EB-n
Fotó: Europress/AFP

Szabó László győzelemmel indított az EB-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/12 12:09

A 77 kilós Szabó László révén a magyar kötöttfogású birkózók győzelemmel kezdték meg szereplésüket a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján.

A 16 közé jutásért rendezett találkozón az UTE versenyzője az első perctől erősebbnek tűnt Oldrich Vargánál, aki kizárólag a fogások bontására összpontosított, így a bíró már az első menet közepén megintette (1-0). A parterhelyzetből Szabó pörgetni próbált, de cseh ellenfele ragadt a szőnyeghez. A pihenőt követően viszont a magyar birkózó állásból tudott akciót csinálni, amikor ledöntötte ellenfelét a földre (3-0), a pörgetés viszont ezúttal sem jött össze. A hátralévő két percben Szabó már nem erőltette a támadásokat, Varga pedig teljesen tehetetlen volt.

A 16 között a tavaly vb-bronzérmes, két éve világbajnok szerb Viktor Nemes lesz az ellenfele.

A péntek délelőtti programban további négy magyar kötöttfogású birkózó szerepel: Szilvássy Erik (87 kg) és Lám Bálint (130) a nyolcad-, Andrási József (55 kg) és Kovács Bence (63) pedig a negyeddöntőben kezd, továbbá a 62 kilós Sastin Marianna a török Asli Tugcu ellen lép szőnyegre a bronzmérkőzésért. Az esti éremcsaták során az 57 kilogrammos súlycsoportban Barka Emese a döntőben az ukrán Tetjana Kittel küzd meg, amennyiben nyer, ő lesz a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka.

MTI

Hozzászólások