Bírkózás - Magyar ezüst- és bronzérem a birkózócsarnokban az Európa Játékokon
Magyar ezüst- és bronzérem a birkózócsarnokban az Európa Játékokon
Fotó: Europress/AFP

Magyar ezüst- és bronzérem a birkózócsarnokban az Európa Játékokon

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/06/29 20:04
Az egyformán kötöttfogású Torba Erik ezüst-, Lőrincz Tamás pedig bronzérmet nyert szombaton a minszki Európa Játékok birkózótornáján.

A 60 kilós súlycsoportban szereplő Torba pénteken svéd, román, majd az elődöntőben georgiai riválist győzött le, a fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze. A mérkőzésen az orosz másfél perc alatt, 9-0-ás technikai tussal győzött.

Lőrincz Tamás (77 kg) a moldovai Igor Besleagával birkózott a harmadik helyért és 5-1-re nyert.

A magyar küldöttség jelenleg 14 éremnél tart Minszkben, ezek közül 4 arany, 6 ezüst és 4 bronz.

A szombaton bemutatkozott kötöttfogásúak közül csak a 87 kilogrammos kategóriában szereplő Lőrincz Viktor folytathatja szereplését a vasárnapi zárónapon, Kiss Balázs (97 kg) ugyanis első összecsapásán kikapott és kiesett. Lőrincz a nyolcaddöntőben megverte svájci riválisát, a következő körben azonban alulmaradt az idei Eb-n ezüstérmes azeri Iszlam Abbaszovval szemben. Utóbbi az esti elődöntőjét is könnyedén nyerte, így Lőrinczet a másnapi vigaszágra segítette.

A női asztalitenisz-válogatott a negyedik helyen zárta a csapatversenyt, miután a bronzmérkőzésen 3-2-re alulmaradt a lengyelekkel szemben.

A női tornászok egyéni összetett döntőjében ketten is képviselték a magyar színeket, Schermann Bianka a kilencedik, Székely Zója pedig a 17. helyen végzett.

Az Európa Játékok vasárnapi zárónapján a birkózás mellett pályakerékpárban, karatéban és tornában lesznek érdekeltek a magyarok.


  MTI

Hozzászólások