Bírkózás - Korpási Bálint bronzérmes
Korpási Bálint bronzérmes
Fotó: facebook.com/magyarbirkozosport

Korpási Bálint bronzérmes

HosszabbitásHosszabbitás
2018/05/02 18:37

Korpási Bálint bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A BVSC tavalyi Eb-győztese a helyosztón a lengyel színekben versenyző, örmény származású Gevorg Dahakyannal találkozott, miután keddi, véleményes vereségét követően a szerdai vigaszágon simán verte cseh riválisát.    A helyosztó esélyese egyértelműen az utóbbi években klasszissá érő Korpási volt, ennek ellenére nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek az éremcsata, végül mégis az lett.

Dahakyan intenzíven kezdte a meccset, egy pillanatra sem állt meg Korpási előtt, csapkodott, izgett-mozgott, de viszonylag hamar kiderült, hogy leginkább riválisa fogásait akarja megakadályozni, semmint akciót indítani. Így látták ezt a bírák is, akik másfél perc után intették a lengyelt, ami végül eldöntötte a meccset.

Korpási Bálint lentről gyönyörűen fogta össze riválisát, kiemelte és eldobta, majd pörgette, és újra eldobta, ráadásul Dahakyan utóbbinál - a lengyelek által kért videózás alapján is - szabálytalankodott, így végül a magyar 10-0-ás technikai tussal diadalmaskodott.

"Az örményeknek általában ilyen a stílusuk, az első egy perc nehéz ellenük, ám aztán szerencsére leküldték, onnan már nem adtam neki esélyt" - nyilatkozta az MTI-nek Korpási hozzátéve, hogy ismerte korábbról mostani ellenfelét, hat évvel ezelőtt - fordított emelésből csinált akcióval - kikapott tőle.

Korpási azt is megjegyezte, összességében erős hiányérzettel zárta az Eb-t. "Jó ez az érem, de nekem most a döntőben kellett volna birkóznom. Sajnálom a tegnapi Kurak elleni meccsemet, ahol nem csupán vele kellett megküzdenem, de nem akarom csak a bírókra fogni, én is hibáztam" - mondta a magyar birkózó.

A 31 éves sportoló, aki karrierje második Eb-harmadik helyét gyűjtötte be, a magyar küldöttség második bronzérmét szerezte Dagesztánban Lőrincz Tamás (77 kg) keddi sikerét követően. Szerdán még Szabó Lászlónak (82 kg) és Kiss Balázsnak (97 kg) is sikerülhet ugyanez.

MTI
Hozzászólások