Atlétika - Van Niekerk: "Ahol elindulok, dominálni akarok"
Van Niekerk: "Ahol elindulok, dominálni akarok"
Fotó: Europress/AFP

Van Niekerk: "Ahol elindulok, dominálni akarok"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/01/04 13:04

Wayde Van Niekerk egy egy hónapos sikeres katari rehabilitációs program teljesítése után hazatért Dél-Afrikába. A világ- és olimpiai bajnok sprinter októberben szenvedett elülső keresztszalag és meniszkusz-szakadást a jobb térdében. Ezt követően jöhetett a műtét, majd pedig a rehabilitációs kezelések, és egyelőre szerencsére úgy tűnik, minden rendben.

"Elsőosztályú kezelést kaptam Katarban, úgyhogy nagyon pozitívak az érzéseim a dologgal kapcsolatban" - nyilatkozta hazaérkezése után Van Niekerk.

A 400 méter olimpiai és világbajnoka tavaly októberben egy érintős rögbimeccsen szenvedett sérülést, Fokvárosban. A mérkőzése felvezetés volt a Dél-Afrika-Új Zéland összecsapás előtt.

A műtétet az Egyesült Államokban hajtották végre, utána pedig következett a katari út, a rehabilitációs program részeként. A visszatérés időpontját egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy Van Niekerk nem lehet ott az ausztráliai Gold Coast-on áprilisban megrendezésre kerülő Nemzetközösségi Játékokon.

Van Niekerk: Rögbi-sérülés és féléves kihagyás | Hosszabbítás

Wayde van Niekerk komoly, a karrierjét is veszélyeztető sérülést szenvedett egy ártatlannak tűnő érintős rögbi-meccsen. A 400 méter világ- és olimpiai bajnoka még október elején szakította el az elülső keresztszalagját és a meniszkuszát a jobb térdében. "Ilyen a sport, és efféle dolgok sajnos előfordulnak" - nyilatkozta a dél-afrikai.

A sprinter azt nyilatkozta, hogy az első igazi komoly cél majd a 2019-es katari világbajnokság lesz a számára.

"Úgy gondolom, Doha nagyszerű alkalom lesz majd a számomra, hogy visszatérjek világversenyen és, hogy visszanyerjem az önbizalmamat. A cél az, hogy minden versenyszámban, ahol csak elindulok, dominálni tudjak."

Van Niekerk az egyetlen ember a Földön, aki 10 másodpercen belül futja a 100 métert, 20-on belül a 200 métert, és 44-en belül a 400-at. Utóbbi számban világcsúcstartó is, ahogy a meglehetősen ritkán futott 300 méteren is.

via
Hozzászólások