Atlétika - Usain Bolt rendkívül büszke Shelly-mamira, és az egész jamaicai női csapatra
Usain Bolt rendkívül büszke Shelly-mamira, és az egész jamaicai női csapatra
Fotó: Europress/AFP

Usain Bolt rendkívül büszke Shelly-mamira, és az egész jamaicai női csapatra

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/23 12:13
Minden idők tán legnagyobb sprintere, Usain Bolt méltatta honfitársnőjét, Shelly-Ann Fraser-Pryce-t, aki két évvel azután, hogy életet adott első gyermekének, Zyonnak, megszerezte a 100 méter világbajnoki címét Dohában.

Bolt úgy véli, Fraser-Pryce sikere nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a jamaicai csapat, és különösen a női versenyzők ennyire jól szerepeltek a vb-n.

"A lányok nagyon büszkévé tettek engem" - kezdte Bolt. "Nagyon boldog vagyok az elért eredményeik miatt. Shelly hihetetlenül erősen tért vissza a terhessége után. Miután a nemzeti válogatón láttam őt, azt mondtam neki, 'Ha tovább folytatod azt a munkát, amit most végzel, jól szerepelsz majd a világbajnokságon'. Ezt ő be is bizonyította, aminek nagyon örülök."
"Hosszú éveken át együtt versenyeztünk, aztán én visszavonultam, ő pedig nem. Bebizonyította, hogy képes folytatni, hogy képes visszajönni onnan, ahonnan csak nagyon kevesek tudnak. Úgyhogy iszonyatosan büszke vagyok a lányokra."

Jamaica válogatottja 12 érmet szerzett a vb-n, melyek közül nyolcat a nők szállítottak. Plusz kivették természetesen a részüket a 4x400-as mixed váltó által szerzett ezüstéremből is.

Fraser-Pryce az egyéni 100 méter után három társával együtt győzni tudott a 4x100-as váltóval is. Ő futotta a túlsó egyenest, nem is akárhogy, amivel oroszlánrészt vállalt a sikerből. 

Várandóssága miatt kihagyta a teljes 2017-es szezont, kisfia augusztusban született. 2018-ban szépen, fokozatosan újrakezdte az edzéseket és a versenyzést is, idén nyáron pedig már aranyat nyert a pánamerikai játékokon 200 méteren.

shelly.jpg Fotó: Europress/AFP

A válogatón csak célfotóval szorult honfitársa, Elaine Thompson mögé 100-on úgy, hogy mindketten 10.73-at futottak. Dohában azonban Fraser-Pryce győzött 10.71-gyel, míg Thompson negyedik lett 10.93-mal. 

Bolt azt is elmondta, hogy az ügyességi számokban elért eredményekre is rendkívül büszke, azokra azért is, mert váratlanok voltak.

"Azon nagyon meglepődtem, hogy az ugró- és dobószámokban is ilyen jól szerepeltünk. Ezt nem hittem volna. Összességében szerintem egy kifejezetten jó vb-t zártunk."

Tajay Gayle aranyérmet nyert férfi távolugrásban, Fredrick Dacres ezüstöt diszkoszvetésben, Shanieka Ricketts szintén ezüstöt női hármasugrásban, és volt még egy második helyük Danniel Thomas-Dodd révén, súlylökésben. 

Loop News

Hozzászólások