Atlétika - Usain Bolt: "Minden lehetséges, nincsenek határok"
Usain Bolt: "Minden lehetséges, nincsenek határok"
Fotó: Twitter

Usain Bolt: "Minden lehetséges, nincsenek határok"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/12/05 14:14

Felavatták vasárnap Usain Bolt két és fél méter magas bronzszobrát a jamaicai Nemzeti Stadionban, Kingstonban.

Basil Watson, szobrászművész a jól ismert, védjegyes pozícióban, széles terpeszben ábrázolta minden idők egyik legnagyobb atlétáját, aki közben kezeivel a világ felé mutat.

Bolt, aki az idei világbajnokság után vonult vissza, maga is jelen volt az alkotás leleplezésekor, hogy kifejezze nagyrabecsülését a művész és a szobor felé felé.

"Soha nem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat" - mondta a 100 és 200 méter világcsúcstartója. "Hatalmas dolog, hogy a rólam készült szobor is itt lehet a többi között a Nemzeti Stadionban. Itt, ahol minden elkezdődött."

"Ezért bátorítok folyamatosan mindenkit. Mert bármi lehetséges, nincsenek határok. Én sem hittem volna ugyanis soha magamról, hogy ennyit elérhetek. De mindig mentem előre, és csak a céljaimra koncentráltam."

Az IAAF elnöke, Sebastian Coe egy videóüzenetben méltatta Boltot. Nem győzte hangsúlyozni, hogy a hatszoros egyéni olimpiai, és hétszeres egyéni világbajnok mekkora hatással volt az atlétikára.

"Usain megváltoztatta a sportág arculatát. Egy egészen kivételes pályafutás az övé. Nem is lehet más, hisz egy egészen rendkívüli versenyzőről, sportemberről és személyiségről beszélünk. Egy olyan valakiről, aki példát mutatott sportszerűségből, versenyszellemből és profizmusból egyaránt. Mindezeknek együttesen köszönhető, hogy egy világméretű szupersztár vált belőle."

Surreal!!!!!!!!! Just a kid from Sherwood. #AnythingPossible #DontThinkLimit ????

114.8k Likes, 560 Comments - Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on Instagram: "Surreal!!!!!!!!! Just a kid from Sherwood. #AnythingPossible #DontThinkLimit ????"

"Minden nagy atléta mögött van egy nagyszerű edző. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy Glen Mills, aki Usain pályafutását is egyengette, 2006 óta tagja az IAAF családnak, és segít nekünk abban, hogy megértsük az edzői munka lényegét, és, hogy a megfelelő helyen tudjuk kezelni az ő tevékenységüket."

"Lehet, hogy Usain visszavonult, de tudom, hogy soha nem hagyja el az atlétikát teljesen, és alig várom, hogy a jövőben együtt dolgozzunk ezért a csodálatos sportágért. Mindent köszönünk az egyetemes sport egyik legnagyobbjának, aki mérhetetlenül sokat tett úgy általában a sportért, de az atlétikáért különösen."

via

 

Hozzászólások