Atlétika - Usain Bolt szerint nincs olyan sprinter, aki korszakos világcsúcsai közelébe érhetne
Usain Bolt szerint nincs olyan sprinter, aki korszakos világcsúcsai közelébe érhetne
Fotó: Europress/AFP

Usain Bolt szerint nincs olyan sprinter, aki korszakos világcsúcsai közelébe érhetne

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/16 21:20
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó szerint a jelenlegi mezőnyben nincs olyan atléta, aki valós veszélyt jelentene világcsúcsaira.

A három éve visszavonult 34 éves jamaicai sprinter a Marca című spanyol sportnapilapnak elmondta, másfél évvel ezelőtt felvetődött benne a visszatérés gondolata, ám a mindennapos tréningek nem hiányoznak neki, így korábbi edzőjével gyorsan elvetették a lehetőséget.

"Leültünk és beszéltünk arról, hogy esetleg az olimpiára visszatérek, de az edzőm elmondta, tudja, hogy nem gondolom komolyan, mert utálok edzeni, így pedig nem csinálnám végig az ötkarikás felkészülést" - elevenítette fel Bolt a tavaly történteket.

A sprinter - aki jelenleg párjával és lányukkal tölti a mindennapjait - elmondta, a 100 méteren (9.58 másodperc) és 200 méteren (19.19 mp) több mint tíz éve felállított világrekordjai szerinte nem forognak veszélyben, a mostani mezőnyben egy olyan atlétát sem lát, akinek lenne esélye ezeket megdönteni.

"A sportágunk ettől függetlenül jó kezekben van, Noah Lyles például remek versenyző, de nem gondolom, hogy a jelenlegi mezőnyből bárki a csúcsaim közelébe tudna kerülni" - jelentette ki Bolt, aki szerint a kemény munka mellett a fizikuma és a magassága is hozzásegítette ahhoz, hogy ő legyen a világ leggyorsabb embere.

MTI

Hozzászólások