Atlétika - Puszta kézzel fojtotta meg a rátámadó pumát egy coloradói terepfutó
Puszta kézzel fojtotta meg a rátámadó pumát egy coloradói terepfutó
Fotó: NPS.gov

Puszta kézzel fojtotta meg a rátámadó pumát egy coloradói terepfutó

Mártha BenceMártha Bence
2019/02/06 13:22

A Colorado államban, Fort Collins település közelében található Horsetooth Mountain egyik ösvényén indult kocogni az a terepfutó, aki túlzás nélkül héraklészi magasságokba emelkedett. Igaz, ő nem egy oroszlánt, csak egy pumát győzött le puszta kézzel, de ez sem pitiáner feladat.

A terepfutót hátulról lepte meg a fiatal állat, aki az arcán és a csuklóján sebesítette meg a férfit. A park vadőrei elmondták, a férfinek sikerült leráznia magáról a pumát, majd felkapott egy követ, és azzal ütötte az állatot. A védekezés sikertelen volt, a puma újra és újra támadt, mire a férfi egyszerűen megfojtotta a 80 kilós ragadozót. Később a vadőrök megerősítették, hogy a puma halálát fulladás okozta.

Ty Petersburg vadőr közölte, egyáltalán nem szokványos, hogy a puma emberre támadjon, de a fiatal egyedeknél előfordul még Coloradóban is, ahol meglehetősen ritka, hogy egyáltalán találkozni lehessen a ragadozóval. Az elmúlt három évtizedben mindössze 19 esetben történt ilyen baleset, ebből három volt végzetes. 

"Másképp is végződhetett volna az incidens, mindenesetre sajnálatos, hogy a futó mozgása felébresztette az állat vadászösztönét. Azt tanácsoljuk mindenkinek, aki ilyen helyzetbe kerül, hogy nézzen szembe az állattal, de óvatosan, lassan hátráljon, és kerülje el az összecsapást, mert ilyenkor általában az ember húzza a rövidebbet" - mondta a vadőr.

A pumaölő terepfutó nevét nem hozták nyilvánosságra, annyi viszont kiderült, hogy súlyosnak tűnő sérülésekkel szállították kórházba a hétfői baleset után, de másnap már ki is engedték. 

(via CNN)

Hozzászólások