Atlétika - Pars Krisztián akkor sem adja fel!
Pars Krisztián akkor sem adja fel!
Fotó: Europress/AFP

Pars Krisztián akkor sem adja fel!

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/10 10:42

Tizedik műtétje után is világbajnoki résztvevő és olimpikon szeretne lenni az eltiltott Pars Krisztián.

Pars Krisztiánt, a magyar sport „műtétrekorderét” február elején tizedszer is megoperálták, ezúttal a bal térdét tették rendbe az Országos Sportegészségügy Intézetben. 

A másfél éves eltiltását töltő olimpiai bajnok ezek után sem adja fel, rendületlenül kitart amellett, hogy ott lesz az idei világbajnokságon, majd nyolc esztendővel a londoni győzelme után jövőre Tokióban is dobókörbe áll…

„Csak mosolyogni tudok azon, hogy 19 év leforgása alatt tízszer kerültem a műtőasztalra. Kis túlzással lassan az ország minden sportolókkal foglalkozó sebészét megismerem, akik közül most éppen Dr. Kiss Mariannának kell köszönetet mondanom a panaszom gyors orvoslásáért – nyilatkozta a „sportkórházi” betegágyából a pár nap múlva 38. életévét betöltő szombathelyi kalapácsvető az SzPress Hírszolgálatnak. 

Pars Krisztián a betegágyonPars Krisztián a betegágyonFotó: SzPress Hírszolgálat

-Négy éve bajlódok újra a 2000-ben egyszer már megműtött bal térdemmel, néha már akkor is belehasított a fájdalom, ha hosszas üldögélés után felkeltem. Volt úgy is, hogy alig tudtam beülni a kocsimba, ezen most már tényleg változtatni kellett.”

Pars térdszalaghúzódásra gyanakodott, de a hétfői műtétje nem ezt a feltételezést igazolta.

„Hegesedésből kialakult betokosodás tett be nekem, amúgy a térdízületbe bekukkantva a szakemberek azt mondták, hogy két évtizedes kegyetlen koptatás, terhelés és nyírás után egész jól fest – folytatta a tavaly januárban eltiltott dobóatléta. – A jó hír az, hogycsak két hetet kell kihagynom, aztán mehetek vissza az edzőterembe, nem sokkal később a kalapácsot is a kezembe vehetem.”

Pars eltiltása óta nem mehet edzőtáborokba, és csak akkor látogathatja a szombathelyi sportlétesítményeket, ha „tiszta a levegő”, versenyzőtársai és az edzők nem tartózkodnak ott. Ennek a számkivetettségnek május 13-án, két hónappal az engedélyezett visszatérése előtt lesz vége.

„A biztonság kedvéért konzultáltam Dr. Tiszeker Ágnessel, a Magyar AntidoppingCsoport vezetőjével, és ő megerősítette, hogy május 13-tól valóban vége az elszigeteltségemnek, mehetek vissza a többi atléta közé, és az edzőm segítségét is igénybe vehetem. Elszánt vagyok és konok, ott akarok lenni az országos bajnokságon, már idén megdobni az olimpiai szerepléshez szükséges 76 méteres szintet, de a dohai világbajnokság mezőnyéből se szeretnék kimaradni. Szerencsémnek mondhatom, hogy a VB a katari hőség miatt októberben lesz, szóval legalább az idő nekem dolgozik” – mondta a rendületlenül optimista Pars Krisztián.


SzPress Hírszolgálat

Hozzászólások