Atlétika - Ötösugrás: Taylor világcsúcsban gondolkodik, Budapest Universiade rendezésre pályázik
Ötösugrás: Taylor világcsúcsban gondolkodik, Budapest Universiade rendezésre pályázik
Fotó: Europress/AFP

Ötösugrás: Taylor világcsúcsban gondolkodik, Budapest Universiade rendezésre pályázik

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/10/19 12:51
Usain Bolt is részt vesz a tokiói olimpiai stadion avatásán

A visszavonult sprinter lesz az egyik sztárvendég december 21-én, amikor átadják a jövő évi olimpia helyszínéül szolgáló stadiont Tokióban. Az eseménynek megadják a módját: hasonlóan egy igazi megnyitóhoz, itt is lesz minden, ami szem szájnak ingere: zene, tánc és művészet ötvözetét láthatják majd a résztvevők a helyszínen.

080_HL_RMILANI_794084.jpgFotó: Europress/AFP


Christian Taylor már Tokióra hangol

Az amerikai ugrófenomén igencsak pazar évet zárt: Dohában 17,92 méterrel megnyerte a világbajnokságot, és bár alapvetően idén nem volt 18 méter feletti ugrása, nem verte ki a fejéből Jonathan Edwards világcsúcsának megdöntését sem. Egy kicsit minden vb-n induló atléta további felkészülését megkavarta a késői dátum, így Taylor sem döntött még, hogy fedett pályán rajthoz áll-e vagy sem, de egy biztos: az amerikai válogatóra már bomba formában akar érkezni, hogy jövőre Tokióban is megmutathassa, mire is képes.

000_1KV5D3.jpgFotó: Europress/AFP

Budapest ismét versenyben a 2025-ös  Universiade megrendezéséért

Németország kihátrálása után ismét képbe került a magyar főváros, mint rendező helyszín. A németek elmulasztották tartani a kijelölt szeptemberi határidőt, így kiestek a pályázatból, holott az tűnt a leginkább valószínűnek, hogy ők nyerik meg a rendezés jogát. Most azonban újra nyitott minden, a februári határidőig ismét szabad a pálya a többi pályázónak. Ha sikerülne, két évvel a 2023-as atlétika világbajnokság után ismét neves és színvonalas atlétikát láthatnánk Budapesten.

000_1L2271.jpgFotó: Europress/AFP

Johnson-Thompson hárít az olimpiával kapcsolatban

Hiába nyerte meg a világbajnokságot, a brit hétpróbázónő nem tartja magát a jövő évi olimpia legnagyobb esélyesének. Idén Thiamnak, aki Rióban megnyerte a játékokat, több sérülés is akadályozta a felkészülését, illetve a versenyzését is. Nem is sietnek a visszatéréssel, és ezzel számol Johnson-Thompson is, aki sikeres, egészséges visszatérést, motivációt és szuper téli szezont kíván ellenfelének. Tudja, hogy képes lehet majd nyerni, de a többieket sem szabad leírni, mondja, sőt. Olyan távoli még az az időpont, hogy talán addig képbe kerülhet egy vagy több új esélyes is.

000_FA86O.jpgFotó: Europress/AFP

Matej Toth nem egyértelműen örül, ha az olimpián Sapporóban kell majd versenyeznie

A szlovák gyalogló egyrészt üdvözli a szándékot, amely szerint a rendezők igyekeznek kitalálni valamit a jövő évben várható nagy hőség ellen, ami leginkább a hosszabb távokon indulók eredményeit-versenyeit befolyásolhatja negatívan. Viszont annak nem örül, hogy az olimpiai falutól és az egész hangulattól 1000 km-re kimaradnak az olimpia hangulatából is. Ezért abban bízik, hogy ha a helyszín marad is, az csak magát a versenyt érinti, minden egyéb Tokióban lesz számukra is.

Hozzászólások