Atlétika - Ötösugrás: Kipchoge szerint nem a cipő a lényeg, hanem aki benne van 
Ötösugrás: Kipchoge szerint nem a cipő a lényeg, hanem aki benne van 
Fotó: Europress/AFP

Ötösugrás: Kipchoge szerint nem a cipő a lényeg, hanem aki benne van 

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/12/18 16:27

Kipchoge tagadja a vádakat

A történelmi időt futó kenyai versenyző visszautasította és tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint a Nike által direkt erre az alkalomra kifejlesztett futócipője, az Alphafly miatt sikerült volna 2 óra alatt teljesítenie a maratoni távot Bécsben.

"A kitartás az, ami eredményeket hoz, az emberi akarat, a lélek. Ha az ember nem tudja elhinni azt, hogy képes valamire, például, hogy képes gyorsan futni, akkor semmilyen cipő nem segíthet rajta."

A futó egyébként már a közeljövőben lehetségesnek tartja, hogy nem csupán a bécsi, speciálisan erre az alkalomra extrán megrendezett futáson, hanem "normál" maratoni versenyen is 2 óra alá lehet majd kerülni. Egyben azt is bejelentette, hogy jövőre rajthoz áll április 26-án, a London Maratonon.

A cipőkA cipőkFotó: Europress/AFP


Elkészült a tokiói atlétikai stadion

December 14-én adták át a 2020-as olimpia atlétikai versenyeinek otthont adó stadiont. Az új épület 60.000 főt képes befogadni, és a régi, 1964-es stadion helyén épült. Elképesztő, hasonlóan a dohaihoz, néhány extra felszereltséggel: a nagy hőség ellen a japánok is alkalmaznak majd hűsítő segítséget a túléléshez: párakapuk és szellőztető megoldások várják majd a hűsölni vágyókat jövőre. Az épület maga öt emelet magas, a föld alatt pedig 2 emelet mélyen folytatódik. Az első versenyt december 21-én rendezik majd, ahol Usain Bolt lesz a sztárvendég.


Johnson-Thompson harmadik olimpiáját már végre megnyerné

Persze ahhoz a regnáló bajnoknak, Nafi Thiamnak is lesz pár szava. A 2019-ben sérüléssel bajlódó belga ugyanis 7000 pont feletti eredményre képes, és Katarina szerint biztosan nagyon fog készülni, hogy megvédje címét Tokióban, ahol szerinte ők ketten vívnak majd nagy harcot az aranyért.

"Természetesen én sem fogok eközben tétlenkedni, hisz óriási csatára számítok. A harmadik olimpiám lesz, de az első kettőről nincsenek jó emlékeim. 2012-ben még nagyon fiatal voltam, Jessica Ennis-Hill mögött, mégis elképesztő figyelem irányult rám, és én nem tudtam jól kezelni. De akkor, 18 évesen már az is felért egy éremmel, hogy indulhattam. 4 évvel később, Rióba el sem akartam utazni. Egész szezonban sérülések akadályoztak, utáltam akkorra már mindent: az atlétikát, a versenyeket, mindent és mindenkit, egyszerűen nem voltam készen. Remélem, végre Tokióba úgy utazhatok majd el, hogy csak pozitív érzések vannak mögöttem, és fejben leszek a legerősebb, hiszen anélkül a kiváló fizikai forma sem elég."

000_1L22EE.jpgFotó: Europress/AFP


Vaskos bónusz és zöld kártya a fődíj

20.000 dollár bónusz pénzjutalom és szabad kártya a fedett pályás vb-re a díja a World Indoor Tournak, azaz a nemzetközi szövetség fedett pályás versenysorozatának. Aki tehát megnyeri, az úgymond szint nélkül is indulhat Nanjingban tavasszal, bár valószínűleg azzal lenne a legkevesebb gondja. A sorozat Bostonban veszi majd kezdetét, január 25-én és egészen február 21-ig tart. A férfi versenyszámok a következők lesznek: 60 m, 800 m, 3000 m/5000 m, rúdugrás, hármasugrás és súlylökés. A nők 400 méteren, 1500 méteren, 60 gáton, magasugrásban és távolugrásban indulhatnak majd az állomásokon.


Christian Taylor lediplomázott

A hármasugró sokszoros bajnok élete egyik legbüszkébb napjának nevezte, amikor megszerezte végre sportmenedzseri diplomáját a floridai egyetemen, ahová járt. 

"Talán őrültségnek hangzik, de ez az egyik legnagyobb dolog az életemben, amit elértem."

A kétszeres olimpiai, négyszeres világbajnok, aki nemrégiben a versenyzőkkel kezdett el szervezkedni, hogy a Gyémánt Liga versenyszámait megváltoztassák, ezen tettével bebizonyította, hogy tanulni igenis bármikor és bármeddig lehet, még profiként is.

000_1KU341.jpgFotó: Europress/AFP


Hozzászólások