Atlétika - Ötösugrás: indul a szavazás az Év atlétáira
Ötösugrás: indul a szavazás az Év atlétáira
IAAF Gala 2016 - Fotó: Europress/AFP

Ötösugrás: indul a szavazás az Év atlétáira

Ajkler ZitaAjkler Zita
2017/10/05 11:04

Lehet szavazni!

Az IAAF nyilvánosságra hozta azoknak az atlétáknak a névsorát, akikre voksolni lehet a 2017-es Év atlétája-cím elnyeréséért. A férfiaknál Mutaz Essa Barshim, Pawel Fajdek, Mohamed Farah, Sam Kendricks, Elijah Manangoi, Luvo Manyonga, Omar McLeod, Christian Taylor, Wayde van Niekerk, Johannes Vetter szerepel a jelöltek között. A nőknél pedig Almaz Ayana, Maria Lasitskene, Hellen Obiri, Sally Pearson, Sandra Perkovic, Brittney Reese, Caster Semenya, Ekaterini Stefanidi, Nafissatou Thiam, Anita Wlodarczyk az, akire október 16-ig lehet voksolni. A megszokott módon, három versenyzőt neveznek majd meg ezután. Azt azonban, melyikük nyert, csak a díjátadó-gálán derül ki, november 24-én, Monacóban.

Kenenisa Bekele

Maratoni világrekord készül?

Kenenisa Bekele válaszolt Jos Hermensnek. A menedzser azt fejtegette, hogy Bekele felkészülése nem volt elég profi a berlini maraton előtt, ahol végül nem ért célba. Kenenisa viszont azt vitatta, hogyan kérdőjelezhet meg bárki egy olyan sportolót, akinek a valaha futott második legjobb eredménye van maratonon, emellett tíz és ötezer méteren világcsúcstartó. Bekele korábbi teljesítménye ellenére úgy érzi, visszavonulása előtt még meg fogja dönteni Dennis Kimetto 2:02:57-es eredményét.

Ramil Guliyev, Wayde Van Niekerk, Jereem Richards,, Nethaneel Mitchell-Blake

Csak a sprint van Niekerk szeme előtt

A dél-afrikai futó a jövőben a négyszáz méter helyett inkább a rövidebb távok felé szeretne orientálódni. A száz és a kétszáz méter lebeg szemei előtt, a következő szezonban ezeken szeretne majd rajthoz állni, amelyeknek fő versenye a Jóakarat Játékok lesz majd.

Armand Duplantis

Komolyabb szelektálás következik

A húsz éven aluliak korosztályában világcsúcsot tartó rúdugró, Armand Duplantis edzője - aki egyben édesapja is -, jelezte, hogy a jövőben fia jóval kevesebb versenyt fog vállalni. A fiatal versenyzőnek a téli szezonban a fedett pályás világbajnokság a fő célja, szabad téren viszont a korosztályos vb, ennek rendelnek alá mindent a tervek szerint.

Claudia Salman-Rath

Térdműtét utáni lábadozás

A hétpróbázó, de távolugrásban fedett pályás bronzérmet nyerő német versenyző nagy döntést hozott. Idén kés alá feküdt a szezon végeztével, hogy régóta zavaró térdfájdalmai nélkül tudjon nekivágni az újabb esztendőnek. Saját bevallása szerint a műtét nélkül a 2018-as szezont sem bírta volna végig csinálni a fájdalom miatt. Így viszont megvan az esélye, hogy hamarosan ismét teljes erőbedobással készülhessen, bár jelenleg csak a rehabilitációja zajlik.

Hozzászólások