Atlétika - Ötösugrás - Beitia elköszönt
Ötösugrás - Beitia elköszönt
Ruth Beitia Fotó:Europress/AFP

Ötösugrás - Beitia elköszönt

Ajkler ZitaAjkler Zita
2017/10/19 10:20

Beitia most tényleg visszavonul

A spanyolok elnyűhetetlen magasugrója ismét bejelentette visszavonulását. Egyszer, 2012-ben ezt már megtette, azonban akkor pát hónap múlva meggondolta magát és visszatért. És milyen jól tette! Hiszen előtte többször állt már dobogón, de nyerni nem tudott. Utána viszont átszakadt a gát: háromszor nyert zsinórban magasugrásban Európa-bajnokságot (ez másnak nem sikerült eddig) és a legidősebb magasugró olimpiai bajnok lett Rióban. Idén viszont nem volt sérülésmentes a felkészülése, ami után úgy döntött, itt most tényleg vége, szögre akasztja a szöges cipőjét. Megható üzenetben búcsúzott, megköszönve mindazt, amit az atlétikától kapott és azt a hosszú időt, amit a pályán tölthetett.

Ruth Beitia

Manyonga pakol

Luvo Manyonga költözik. A dél-afrikai távolugró világbajnok Pretoriából Port Elizabethbe teszi át székhelyét, hogy közelebb lehessen a családjához. Ezzel együtt természetesen megváltoznak az edzés körülményei is, de edzője ugyanaz marad: Neil Cornelius. Az még kérdéses, hogyan oldják meg a közös edzéseket, hiszen Corneliusnak utaznia kell. Manyonga jövő évi célja a Nemzetközösségi Játékok és a téli fedett pályás világbajnokság.

Luvo Manyonga

Spotakova nyert

Barbora Spotakova rengeteg érme és kitüntetése mellett egy újabbal gazdagodott nemrég. A háromszoros olimpiai érmes gerelyhajító nyerte a Vera Caslavska Díjat, amelyet a Cseh Olimpiai Bizottság ítélt oda neki. A kitüntetést, a nők a sportban és az olimpiai mozgalomban elért teljesítményeik után kapják. A tavalyi esztendőig, haláláig ráadásul a róla elnevezett díjat személyesen adta át a legendás tornásznő.

Barbora Spotakova

 

Lasitskene nem izgul

Az orosz magasugrónő lába nem remeg, ha a következő szezon egyik fő versenyére, a fedett pályás világbajnokságra gondol. Az orosz versenyző 2014-ben aranyérmet nyert Sopotban, de az utána kirobbant doppingbotrány miatt nem vehetett részt a portlandi versenyen két évvel ezelőtt. A szabad téri versenyek és a világbajnokság megnyerése után azonban ha minden a tervek szerint halad, ismét fel szeretne állni a dobogó tetejére, ahogyan saját bevallása szerint minden más versenyen is.

Maria Lasitskene

Klüft babázik

A svédek korábbi többpróbázója ismét egy extra próbába vág bele: Carolina Klüftnek megszületett második kisbabája. Fárje, Patrik tweetelte, hogy megszületett kislányuk, az anyuka és a baba is remekül vannak.

Carolina Klüft

Hozzászólások