Atlétika - Ötösugrás: az oroszok osztoznak a pénzen, Bolt jövőre az Eurosporthoz szerződik?
Ötösugrás: az oroszok osztoznak a pénzen, Bolt jövőre az Eurosporthoz szerződik?
Fotó: Europress/AFP

Ötösugrás: az oroszok osztoznak a pénzen, Bolt jövőre az Eurosporthoz szerződik?

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/10/31 11:08
Bolt ismét versenyekre megy jövőre, és talán az Eurosporton is látható lesz. 

A visszavonult sprinter bejelentette, 2020-ban még több atlétikaversenyre el szeretne jutni. Csak immár nem, mint versenyző, hanem mint néző. 

"Szóltam az ügynökömnek, hogy jövőre az összes versenyt szeretném látni. Tudni akarom, mi zajlik a pályán, mert idén ez sajnos kimaradt az életemből. Persze van, amit tudok, de a mezőny nagy részét nem ismerem, a sprinterek természetesen más lapra tartoznak. Ott akarok lenni 2020-ban, látni a versenyzőket, megismerni őket, és mire az olimpiához érünk, felkészült lenni. Szponzori dolog is lesz a háttérben, például az Eurosport felkért már, hogy legyek a csapat tagja Tokióban, de még nem tudom, hogyan döntök."

Usain BoltUsain Bolt Fotó: Europress/AFP

Az oroszok szétosztják a nyereményüket 

A dohai világbajnokság két orosz bajnoka meglepetésbónuszt kapott a hazai ökölvívó szövetségtől: mindketten 10 millió orosz rubelben részesültek győzelmükért. Mariya Lasitskene és Anjelika Sidorova azonban úgy döntött, megosztja ezt a pénzt a többi orosz indulóval, helyezéstől függetlenül. Szerintük ez így korrekt, és bíznak abban, a többiek örülni fognak és hálásak lesznek érte.

Lasitskene az edzőjének ajánlotta az eredményét, mert szerinte nélküle ez nem jött volna létre. Nyomatékosításképp és hálából Gennadiy Ganrilyannak ajándékozta azt az autót, amit pluszban kapott az aranyért. Sidorovát is meglepte a plusz díj, de nagyjából azonnal tudta, hogy azt szétosztják majd, hiszen véleménye szerint a többi orosz induló is megérdemli.

Hivatalos plakátHivatalos plakát Fotó: Paris 2020 Facebook

Kaphatóak a jegyek Párizsba

A 2020-as atlétikai Európa-bajnokságra hivatalosan is elkezdték a jegyek árusítását Párizsban. Hat különböző kategóriából lehet választani, egészen az egy napostól a teljes bérletig. Az induló ár 40 euró lesz majd, és természetesen annak, aki a teljes versenyt látni akarja, mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A mindenre szóló bérlet ára 204 euró lesz, amivel mind a 11 etapot látni lehet majd. A párizsi Európa-bajnokságot 2020. augusztus 25-30. között rendezik majd meg a francia fővárosban.

Fedric DacreFedric Dacre Fotó: Europress/AFP

Több támogatást a jamaicai dobóknak!

Fedrick Dacre edzője felemelte hangját Jamaicában a dobó szakágért. A sprinterek uralta országban az utóbbi időben egyre többen választják ezt az ágát az atlétikának, azonban az ehhez szükséges anyagi és erkölcsi támogatás a véleménye szerint hiányzik. Szerinte alapvető feltételek hiányoznak, amelyek megléte után biztos benne, hogy a dobó szakág is komolyabb eredményeket érne el nemzetközi szinten is. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezek hiánya miatt hagyta abba a sportot Kellion Knibb és Tara-Sue Barnett, akik a 2016-os olimpián diszkoszvetésben indulni tudtak.

Maksim NedasekauMaksim Nedasekau Fotó: Europress/AFP

Nedasekau olimpiai éremért megy Tokióba

Nagy terveket dédelget a fehérorosz magasugró. Dohában negyedik helyen zárt, de előbbre akar lépni a jövő évi tokiói játékokon: dobogóra szeretne állni. 

"Érmet akarok nyerni, mindegy, milyen színűt. 22 éves vagyok, és tudom, hogy képes vagyok rá. A felkészülésem alatt ez lebeg majd a szemem előtt, erre fogom építeni minden edzésemet. A téli szezont viszont szinte teljes egészében kihagyom majd. "
Hozzászólások