Atlétika - Ötösugrás - A 17 éves norvég futó mindent vinne
Ötösugrás - A 17 éves norvég futó mindent vinne
Luvo Manyonga - Fotó:Europress/AFP

Ötösugrás - A 17 éves norvég futó mindent vinne

Ajkler ZitaAjkler Zita
2017/09/27 13:04

Jakob a csúcsra tör

A norvég korosztályos Európa-bajnok nem aprózza el. Jakob Ingebrigtsen a világ legjobb futója akar lenni, pedig mindössze 17 éves. Bátyjait követve ő is szenzációs eredményeket tud már maga mögött, amit jövőre folytatni szeretne. Távlati tervei között a 2020-as olimpia szerepel elsőként, majd reményei szerint még több játékokon is indulna. Eredményeit és testvéreit, illetve Henrik és Filip eredményeit látva erre ráadásul szerénységgel vagy anélkül, de minden esélye meg is van.

Stanley Kipkoech Kebenei, Hillary Bor, Tesfaye Deriba és Jakob Ingebrigtsen

Elárulják Manyonga titkát?

Luvo Manyonga edzője, Danie Cornelius is előadást tart majd az október 27-29. között megrendezendő edzői szemináriumon Formiában. Emellett a női edzők lesznek a középpontjában a háromnapos kongresszusnak. Természetesen helyet kap a klasszikus edzésmódszertan is, hiszen Martin Bingisser az erőről és a funkcionális edzésekről tart előadást, Günter Lange pedig az állóképességről értekezik majd.

Luvo Manyonga

Vetter még mindig alig hiszi el

A holland Anouk Vetter még mindig nehezen emészti meg, hogy a londoni világbajnokságon érmet nyert többpróbában. Tudta, hogy remek formában van, az első nap után azonban úgy tűnt, álma nem válik valóra. Aztán a második nap utolsó száma, a 800 méter előtt került ismét oly közel a dobogó, hogy a verseny előtti úton a buszon el is sírta magát. Azt nyilatkozta, nagyon furcsa és egyben ijesztő érzés is volt ennyire közel kerülni ahhoz, amiért addig mindent megtett. Vetter végül bronzérmet nyert.

Anouk Vetter

Birminghami újítások

A jövő évi fedett pályás atlétikai világbajnokságon ismét láthatunk pár újítást. Egy nappal eleve hosszabb lesz a program, csütörtökön ugyanis a férfi és a női magasugrás döntőjével veszi kezdetét rögtön a verseny. Ezen a napon lesz a női 3000 méteres síkfutás döntője is,. A következő napokban is szinte csak döntőket láthatunk majd: a rúdugrásban tizenkét fős mezőny indul, a távolugrók, a hármasugrók, a súlylökők pedig tizenhatan döntőznek majd, de ennyi az indulói létszám is. A másik újítás az, hogy ezekben az ügyességi számokban csak a legjobb négy versenyzőnek lesz kiváltsága a hatodik kísérlet.

Joshua Clark történelmet akar írni

Az ausztrál futó szeretne lenni a második, aki hazájában 100 méteren a bűvös 10 másodperc alá kerül. Saját bevallása szerint nem szeretne kérkedni vagy arrogánsnak tűnni, hiszen minden sprinter álma ez az eredmény, én sem különbözöm. Mindannyian ezért edzünk és valakinek sikerülni fog úgyis, én pedig remélem, hogy én leszek az a valaki.

Hozzászólások