Atlétika - Ötösugrás
Ötösugrás
Usain Bolt Fotó: Europress/Getty

Ötösugrás

Ajkler ZitaAjkler Zita
2014/11/11 15:27

Usain Bolt csak a 45....

...a Forbes magazin sportolókat összesítő 2014-es kereseti listáján, amelyet a világ leggazdagabb sportemberei közül állított össze. A jamaicai sprintert Cristiano Ronaldo 80 millió dollárral vagy LeBron James 72.3 millió dollárral előzi meg. A lista élén a profi ökölvívó Floyd Mayweather áll, 105 millió dollárral. Az atléták közül csak a hatszoros olimpiai bajnok sprinternek sikerült a legjobb 100-ba bekerülni, becsült 23.2 millió dollárral.

Tirunesh Dibaba anyuka lesz

Kihagyja a 2015-ös szezont az olimpiai és világbajnok etióp hosszútávfutónő, mivel anyai örömök elé néz. A csöppség előreláthatóan kiváló hosszútávfutó géneket és tehetséget örököl majd hiszen az édesapa sem kis név a szakmában: ezüstérmes volt az athéni és pekingi olimpián valamint két világbajnokságon is.

Tirunesh Dibaba

Spotakova hetedszer

Az Európa-bajnok friss cseh anyukát idén az év cseh atlétájának is választották, edzőtársa, a szintén gerelyhajító Vitezslav Vesely és a 400 méteres futó, Pavel Maslak előtt. Az év edzője így egyértelműen Jan Zelezny, Spotakova és Vesely edzője lett, aki hajdan szintén hét alkalommal volt országa legjobbja. A világcsúcstartó Zelezny Helena Fibingerovával és most már tanítványával együtt tartja a rekordot a cím hétszeres megnyerésével.

Barbora Spotakova

David Storl kérdőjeles

Térdműtétje után még mindig nem dőlt el, a német súlylökő indul-e az idei fedett pályás versenyeken. A tervek szerint november végén Dél-Afrikába utazik edzőtáborba, amelynek végén remélhetőleg kiderül, van-e értelme a téli szezonnak,hiszen Storl nem titkolt célja a világbajnoki cím megvédése nyáron.

David Storl

Okagbare elkelt

A világ egyik leggyorsabb hölgye megházasodott. Blessing Okagbare tradicionális esküvőjét Sapele-ben tartották. Választottja régi kedvese, a focista Otegheri Jude Igho. Az újdonsült ara a fedett pályát kihagyja, nyáron találkozunk majd vele újból.

Blessing Okagbare

Hozzászólások