Atlétika - Nemzetközi Atlétika Szövetség elnöke szerint nincs esélyegyenlőség az olimpiai felkészülésben
Nemzetközi Atlétika Szövetség elnöke szerint nincs esélyegyenlőség az olimpiai felkészülésben
Fotó: Europress/AFP

Nemzetközi Atlétika Szövetség elnöke szerint nincs esélyegyenlőség az olimpiai felkészülésben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/19 15:35
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétika Szövetség (WA) elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt nincs esélyegyenlőség a sportolók között a tokiói nyári olimpiára való felkészülés tekintetében.

A 63 éves sportvezető a The Times című napilap csütörtöki számában azt nyilatkozta, munkájuk nagy részét jelenleg arra fordítják, hogy megállapítsák, szerintük lehetséges lesz-e az eredeti időpontban megrendezni az ötkarikás eseményt.

"Minden tagszövetségünk ugyanazzal a kihívással néz szembe egy nagyon-nagyon nehéz szituációban" - jelentette ki Coe, hozzátéve, hogy miközben úgy tűnik, Kínában javul a járványügyi helyzet, Európában az éppen most válik egyre nehezebbé.

"Világos, hogy a világjárvány közben nem beszélhetünk esélyegyenlőségről a felkészülésben, mert például egy olasz hosszútávfutónak jelenleg otthon kell maradnia, ez pedig óriási hátrány" - mondta a WA elnöke, kiemelve, hogy a különböző országokban egymástól eltérő mértékű közegészségügyi korlátozások vannak érvényben.

"Ha a francia, spanyol, vagy olasz sportolókra gondolunk, jelenleg az ő helyzetük például nagyon nehéz" - nyilatkozta Coe.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

MTI

Hozzászólások