Atlétika - Mindössze 2 másodpercen múlt a maratoni világcsúcs
Mindössze 2 másodpercen múlt a maratoni világcsúcs
Fotó: Europress/AFP

Mindössze 2 másodpercen múlt a maratoni világcsúcs

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/09/29 14:26
Kenenisha Bekele Berlinben próbálta meg a múltnak átadni Eliud Kipchoge bődületes maratoni világcsúcsát. Emberfeletti teljesítménynek számított már a 2:01:39-es idő is, hiszen a fennálló csúcsot akkor 1 perc 18 másodperccel javította meg.

Ennek ellenére vágott neki Bekele és csapata a nagy csatának. Elképesztően profin megszervezett felkészülés után került sor a futásra, Berlinben, ahol a korábbi csúcs is megszületett. Nyilván nem véletlenül, hiszen 2018-ban, minden körülményt számba véve, Kipchoge is így döntött. A rajt után aztán végig követve az eseményeket, szinte az utolsó méterekig hihettünk a csodában, de végül az nem jött most össze: csupán 2 másodperccel, azaz minden idők második legjobb idejét futva nyert az etióp futó. Eredménye, ami természetesen új egyéni csúcs: 2:01:41.

"Nem adom fel! Komoly problémák és sérülések is akadályoztak az idei évben, 3 hónapja vagyok panaszmentes csupán. Ráadásul 31 kilométer környékén a hajlítóm is elkezdett húzódni, ami miatt le kellett lassítanom. Ezután szerencsére rendbe jött, nekem pedig sikerült újra az élre állni. Egyértelműen örülök az új egyéni csúcsomnak!"Hozzászólások