Atlétika - Michael Johnson: "Nem lesz még egy Usain Bolt"
Michael Johnson: "Nem lesz még egy Usain Bolt"
Fotó: Europress/AFP

Michael Johnson: "Nem lesz még egy Usain Bolt"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/04 08:14

Wayde van Niekerk lehet az atlétika következő nagy, emblematikus alakja. Még akkor is, ha a 400 méter világcsúcs-tartójára most fél év kényszerpihenő vár. Michael Johnson szerint azonban a dél-afrikai bajnoki aurában, kisugárzásban sosem fog tudni versenyezni Usain Bolttal.

Van Niekerk 400-on a világ- és az olimpiai bajnoki cím védője, és a rövidebb sprinttávokon is ott van a legszűkebb elitben. Sokan úgy vélik, ő töltheti be azt az űrt, amit a jamaicai a visszavonulásával hagyott maga után.

"Amikor valaki visszavonul, akkor valaki más veszi át a helyét. A világ atlétikájában Van Niekerk lehet ez a valaki"  - mondja Johnson. "De nem lesz új Usain Bolt. Csak azért, mert valaki épp az első számú atléta, még nem lesz belőle Usain Bolt."

"Van Niekerknek nincs olyan sugárzó személyisége, mint Boltnak. A jamaicaihoz hasonló egyéniség még sosem volt ebben a sportágban. Még én is sokkal üzletiesebb alapon álltam a dolgokhoz, mint ő. Szóval könnyen lehet, hogy soha többé nem találkozunk majd ilyen atlétával" - mondta a többszörös világ- és olimpiai bajnok.

Johnson arról is beszélt, hogy szerinte Boltnak vissza kellett volna vonulnia a riói játékok után, ahol a jamaicai 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett.

"Beszéltem Usainnel Rio után, és azt tanácsoltam neki, hogy hagyja abba a versenyszerű atlétikát. Azt gondoltam ugyanis, hogy ennyi olimpiai és világbajnoki arany után már nem létezik, hogy kellő motiváció maradjon az emberben. Nagyon nehéz egymás utáni két olimpián megnyerni ugyanazokat a számokat. Ő pedig ezt megtette egy harmadikon is."

via
Hozzászólások