Atlétika - Megküzdött az anyaságért az olimpiai bajnok súlylökő
Megküzdött az anyaságért az olimpiai bajnok súlylökő
Fotó: Europress/AFP

Megküzdött az anyaságért az olimpiai bajnok súlylökő

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/28 10:00

Valerie Adams arról beszélt a Woman's Day című magazinnak adott interjújában, hogy iszonyatosan el volt keseredve, mert attól félt, nem lehet édesanya.

"Össze volt törve a szívem" - nyilatkozta a többszörös világ- és olimpiai bajnok súlylökőnő.

Szerencsére azóta már minden rendben, hisz októberben megszületett kislánya, Kimoana. A tavalyi riói játékokon ezüstérmet szerző atlétanő, és párja Gabriel Price azon dolgoztak az olimpiát követően, hogy Valerie áldott állapotba kerüljön.

A 33 éves atlétanő és férje a mesterséges megtermékenyítést is segítségül hívták, hogy növeljék a teherbeesés esélyeit. A dolog azonban nem működött. Legalábbis elsőre.

"Szörnyű volt. Életem legborzasztóbb élménye" - mondta Valerie. "Összetört a szívem. Csak sírni tudtam, semmi mást."

Egy MRI-vizsgálat korábban megállapította, hogy a súlylökőnő endometriózissal küzd. Ez egy olyan nőgyógyászati kórkép, melyben a normálisan csak a méh belső felszínén jelenlévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható.

A gyógykezelés, kiegészítve a mesterséges megtermékenyítéssel, eredményesnek bizonyult.

"Legalább nyolc terhességi tesztet csináltam, és mind pozitív lett. Hihetetlenül boldog voltam, és újra meg újra látni akartam a eredményt. Azt, hogy végre terhes vagyok."

Kimoana Josephine októberben jött a világra szülei legnagyobb örömére.

A mesterséges megtermékenyítés tabutémának számít a csendes-óceáni szigetvilág egyes országaiban. Mind Valerie, mind a párja tongai felmenőkkel rendelkeznek, de ők mindketten nyitottan és pozitívan fordultak az eljárás felé.

"Szerintem nincs miről beszélni. Az én petémből és Gabe ondósejtjéből fogant a kislányunk. Csak nézzünk rá Kimoanára. Mondja azt bárki, hogy ő nem az élet adománya."

via
Hozzászólások