Atlétika - Márton Anita: "Úgy néz ki, egyelőre nincs mire felkészülni. Hiányoznak a rövid távú célok"
Márton Anita: "Úgy néz ki, egyelőre nincs mire felkészülni. Hiányoznak a rövid távú célok"
Fotó: Europress/AFP

Márton Anita: "Úgy néz ki, egyelőre nincs mire felkészülni. Hiányoznak a rövid távú célok"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/01 15:07
Márton Anita fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő még nem döntötte el, felkészül-e a jövő nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra.

A Békéscsabai AC sportolója szerdán elmondta, megfelelt a várakozásainak, hogy nagyjából hasonló időpontra halasztották az olimpiát, vagyis jövőre július végén és augusztus elején kerül rá sor, ahogyan idén lett volna. A kvótával tavaly május óta rendelkező atléta ennek ellenére még nem döntött a részvételről.

"Nem titkolt szándékom volt, hogy az idei év után abbahagyom, vagy szüneteltetem a karrieremet családalapítás miatt" - nyilatkozta. Hozzátette, a tokiói szereplés számára újabb másfél éves felkészülést jelentene.

Márton Anita emlékeztetett, hogy tavaly novemberben kezdte az alapozást a mostani szezonra, több hónap kemény munka állt a hátam mögött, de csupán négy hazai versenyen indulhatott, mert később a nemzetközi viadalok elmaradtak a koronavírus-járvány miatt.

000_1L181J.jpgFotó: Europress/AFP

"Úgy néz ki, egyelőre nincs mire felkészülni. Hiányoznak a rövid távú célok, hiszen az újabb hazai versenyek szeptemberre várhatóak" - magyarázta.

A kétszeres fedett pályás Európa-bajnok elárulta, napjainkban szűk csoportban, illetve egyedül edz, és még lejárhat az edzőpályára.

"Nekünk némileg egyszerűbb dolgunk van, hiszen szabadtéren vagyunk, nem teremben, így csak az erősítő edzéseinket kell megoldanunk" - fűzte hozzá.

MTI

Hozzászólások