Atlétika - Márton Anita szerint jó érzés azzal a tudattal versenyezni, hogy már világbajnok
Márton Anita szerint jó érzés azzal a tudattal versenyezni, hogy már világbajnok
Fotó: Europress/AFP

Márton Anita szerint jó érzés azzal a tudattal versenyezni, hogy már világbajnok

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/03/18 12:52

Bő egy héttel azután, hogy megszerezte a magyar atlétika történetének első világbajnoki aranyérmét, Márton Anita, fedettpályás világbajnok súlylökő volt a Hosszabbítás rádióműsorának vendége. A sporttörténelmi sikert és a magyar csapat birminghami szereplését a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkárával, Gyulai Mártonnal értékelte a stúdióban Farkasvölgy Gábor és Rév Dániel.

Szóba került a klisének tűnő kérdés, ami mégis mindenkit izgat, hogy vajon az olimpiai érem vagy a világbajnoki cím jelent-e többen Márton Anita számára. Az atléta erről azt mondta, hogy mivel az olimpia a versenyek versenye, ezért fontosabb számára a riói bronz, mint a fedettpályás vb-cím. Beszélt továbbá arról is, hogy még mindig furcsa érzés a számára a sikerességével járó ismertség, figyelem és a rajongás is.

"Fura érzés, hogy az első magyar atlétikai világbajnokként hivatkoznak rám, szoknom kell még, hogy megismernek, hogy saját magamat látom a címlapokon." - mondta Márton.

A beszélgetés kitért arra is, hogy mi a különbség a fedettpályás és a a szabadtéri világbajnokságok között; hogy hogyan lehet megújulni versenyről-versenyre a súlylökésben; hogy mennyire van Anita a 20 méteres álomhatártól és szóba került az is, hogy hogyan volt képes a magyar atléta még az utolsó lökésével is javítani Birminhamben. Márton, akinek szinte védjegyévé vált, hogy az utolsó esélyt is sikeresen kihasználja a versenyeken, az idei vb-n először állhatott fel úgy az utolsó kísérlethez, hogy már biztos volt a győzelme:

"Jó érzés volt úgy beállnia dobókörbe, hogy tudtam, már világbajnok vagyok" - mondta. 

Az adásból az is kiderült, hogy Gyulai szerint Márton Anita minden idők legsikeresebb atlétája a magyar női mezőnyben.

A beszélgetést itt hallgathatjátok meg, sőt le is tölthetitek a Soundcloudról, ha elmentenétek későbbre.

Hozzászólások