Atlétika - Márton Anita: érem és országos csúcs a cél a vb-n
Márton Anita: érem és országos csúcs a cél a vb-n
Fotó: Europress/AFP

Márton Anita: érem és országos csúcs a cél a vb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2018/02/27 14:03

Éremszerzés és az országos csúcs megdöntése a célja a csütörtökön kezdődő fedettpályás atlétikai világbajnokságon Márton Anitának.

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes súlylökő kedden az MTI-nek elmondta, a dobogóra kerülés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres egyéni legjobbját, amely egyben magyar rekord.

"Szinte teljes lesz a mezőny, csak a címvédő amerikai Carter hiányzik. Tizenhatan leszünk, s az új lebonyolítási rend szerint egyből döntőt rendeznek. Három kísérlet után a legjobb nyolc lökhet még kettőt, majd a legjobb négy marad az utolsó sorozatra." - nyilatkozott Márton Anita, aki 18,87 méteres idei legjobbjával második a vb nevezési listáján.

A Békéscsabai AC versenyzője kiemelte, a világranglista éllovasa, a jamaicai Thomas-Dodd (19,05 m) és a világbajnok kínai Gong Lijiao mellett a lengyel Guba (18,77 m) lesz a legnagyobb ellenfele az éremért.

A 2016-os portlandi fedett vb-n 19,33 méteres országos csúccsal második atléta hozzátette, a felkészülése megfelelően sikerült, jó formában érzi magát.

"A hétvégi téli dobó ob-n szerettem volna egy kicsit jobb eredményt elérni, de egyik lökésbe sem sikerült beletalálnom. A tegnapi edzésem viszont nagyon jól sikerült, az edzéseredményeim alapján összességében előrébb tartok, mint tavaly ilyenkor" - fogalmazott.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m - országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m - ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m - ocs). Tavaly előtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m - ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m - ocs). Az elmúlt évben újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert.

MTI

Márton Anita még januárban szerepelt Játékos vagyok-rovatunkban:

Sokan mondták, hogy nem lesz belőlem semmi - Márton Anita írása | Hosszabbítás

Fiatalabb koromban nagyon sokan mondták, hogy nem lesz belőlem semmi. Hogy nem lesz belőlem nemzetközi szintű versenyző. Hogy megrekedek majd 17 méternél. Csak, mert alacsony vagyok. Később, amikor meg már stabil résztvevő voltam a világversenyeken, jött az, hogy én úgysem állhatok majd fel soha a dobogóra.

Hozzászólások