Atlétika - Kokainnal bukott meg az olimpiai bajnok Pars
Kokainnal bukott meg az olimpiai bajnok Pars
Fotó: Europress/AFP

Kokainnal bukott meg az olimpiai bajnok Pars

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/05 23:02

Tavaly január 13-án lépett életbe a szombathelyi kalapácsvető Pars Krisztián eltiltása. Az atlétát 1 év 6 hónapra tiltották el.

Jogerős Pars Krisztián másfél éves eltiltása | Hosszabbítás

A WADA és az IAAF sem keményített be, Pars Krisztián másfél éves eltiltása mostantól jogerős. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség csütörtökön megjelent legújabb Hírleveléből kiderül, hogy az IAAF elfogadta és véglegesnek tekinti a doppingvétséget elkövető Pars Krisztián másfél éves eltiltását, amelyet a MACS által felállított magyar fegyelmi bizottság idén áprilisban hozott meg.

Az ugytudjuk.hu találta meg, hogy pontosan mivel is bukott meg és miért kapott 1,5 éves eltiltást az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián. Pars november közepén adott interjút a Nemzeti Sportnak. Ott is csak annyit árult el, hogy egy születésnapi bulin követett el egy buta hibát, és alkoholos állapotban kipróbált valamit, amit addig sohasem.

Most az Athletics Intregrity Unit, egy a spotolók doppingeseteit listázó hivatalos oldal, nyilvánntartásából derült ki, hogy mivel bukott meg Pars. A sportoló szervezetében kokaint találtak.

Hozzászólások