Atlétika - Justin Gatlin ismét doppinggyanúban
Justin Gatlin ismét doppinggyanúban
Fotó: Europress/AFP

Justin Gatlin ismét doppinggyanúban

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/12/19 12:39

A világ- és olimpiai bajnok Justin Gatlin megint bajban van. A doppingellenes hatóságok ugyanis vizsgálódnak körülötte és edzője, Dennis Mitchell körül.

Egy floridai edzőtáborban a csapatának néhány tagja állítólag tiltott teljesítményfokozókat kínált inkognitóban kémkedő riportereknek.

Gatlin ügynöke, Robert Wagner azt állította, hogy a sprinter mostanság is használt illegális szereket. Mitchell és Wagner egy felvételen azt mondták, hogy a dopping ma is széles körben elterjedt az atlétikában, és, hogy ők tudják, hogy kell megúszni a lebukást.

Gatlin tagadja, hogy bármi olyat tett volna, ami a szabályokba ütközik, és edzőjét azonnal kis rúgta. Bizonyítékként felajánlott egy rakat negatív mintát az elmúlt 5 évből.

A 35 éves sprinternek aligha jön jól ez az ügy, tekintve, hogy korábban kétszer is elmeszelték már nem megengedett szerek használata miatt. 2001-ben eltiltottak egy olyan hatóanyag miatt, amit figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedők számára fejlesztettek ki. Gatlin egyébként maga is ezzel a problémával küzdött korábban. 2006-ban pedig a megengedettnél magasabb tesztoszteronszint miatt került bajba. Ekkor nyolc évet kapott, amit később négyre mérsékeltek.

2004 százas olimpiai bajnoka egy fantasztikus évet tudhat maga mögött. Újra világbajnok lett ugyanis ezen a távon, letaszítva a trónról az utolsó versenyén induló jamaicai Usain Boltot.

A riporterek egyébként azzal az indokkal mentek az edzőtáborba, hogy növekedési hormont szerezzenek egy színész számára, aki kemény edzésekkel készül egy filmszerepre. Egy ausztrál orvos állítólag bármikor kész előállni a tiltott szerekkel.

via
Hozzászólások