Atlétika - Johannes Vetter: "Berlinben is az arany a cél"
Johannes Vetter: "Berlinben is az arany a cél"
Fotó: Europress/AFP

Johannes Vetter: "Berlinben is az arany a cél"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/10/27 10:23

Vilniusban osztották ki hétvégén az Év Európai Atlétája díjakat. A férfiak versenyében a gerelyhajítás idei világbajnoka, Johannes Vetter lett a befutó.

21 éve már annak, hogy valaki utoljára olyan messzire hajította a gerelyt, mint tette azt a német atléta az idén. Természetesen alig várja a jövő évi berlini Európa-bajnokságot.

"Világbajnokként nyilván az a célom, hogy aranyérmet nyerjek Berlinben is. Az ilyen díjak, mint ez, hatalmas motivációt adnak a következő évekre."

A gerelyhajítás az egyik legfontosabb versenyszám lesz majd a németországi Eb-n, mivel honfitársa, Thomas Röhler a riói olimpián nem talált legyőzőre tavaly nyáron.

"Thomas nem csak a csapattársam, hanem egy jó barátom is. Hihetetlenül erős a csapatunk, mindenki 85 méter felett tud hajítani. Nagyon jóban vagyunk egymással, ettől is olyan különleges a német dobóatlétika."

Vetter fülig érő szájjal ment átvenni a trófeát. Azt az elismerést, amit az elképesztő szezonjáért, és a világbajnoki címéért kapott, melyet 89 méter 89 centiméteres hajítással nyert meg.

Köszönetet mondott csapattársainak, csakúgy mint edzőjének, a kétszeres vb-bronzérmes Boris Obergfollnak.

"Elképesztő év volt. Hétszer dobtam 90 méter felett, az átlagom pedig a 18 versenyemen olyan 88 méter körül volt. Ezen kívül német csúcsot dobtam és világbajnok lettem."

"Az egész csapatnak meg kell köszönjem, a családomnak, az orvosi teamnek, a fiziómnak, de a siker igazi kulcsa Boris Obergfoll. Köszönöm Boris, hihetetlen munkát végeztünk egész évben."

Johannes Vetter | Luzern 94,44m 2017 ! New German National Record !

Johannes Vetter | Luzern 94,44m ! New German National Record ! Johannes Vetter from Germany is now the second best performer ever, he also set a new German national record. We will never forget this huge throw ! Only 2 of his throws was below 90 meters ( 89m )!!!

via
Hozzászólások