Atlétika - Három hónapos kihagyás vár David Rudishára a műtét után
Három hónapos kihagyás vár David Rudishára a műtét után
Fotó: Europress/AFP

Három hónapos kihagyás vár David Rudishára a műtét után

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/30 09:58
Megműtötték a kétszeres olimpiai bajnok kenyai atléta, David Rudisha bokáját, három hónapos kihagyás vár rá.

Michel Boeting, a sportoló ügynöke elmondta: Rudisha másfél héttel ezelőtt kenyai otthona közelében sétált, amikor az egyenetlen talajon megbicsaklott a lába. Először nem gondolta, hogy komolyabb baja lenne, így óvatosan, sérült testrészét nem túlterhelve folytatta az edzéseket. Miután napokkal később sem lett panaszmentes, orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy eltört a bal bokája, amelyet aztán megműtöttek.

Ismét megsérült, de az olimpiai triplázás esélye nem úszott el a 800-as világcsúcstartó számára | Eurosport

A kétszeres olimpiai bajnok 800-as, David Rudisha már biztosan nem versenyezhet ebben a szezonban, már amennyiben egyáltalán lesz szezon. Nemrég állt újra edzésbe, azonban ismét megsérült és műteni kellett. Az az egyetlen szerencséje, hogy a tokiói játékokat nem az idén rendezik, így megmaradt az esélye, hogy harmadszor is olimpiai bajnok lehessen.

Boeting hozzátette: Rudisha várhatóan három hónap múlva tud újra edzeni. Kiemelte: ez a kihagyás aligha lesz jelentős hatással a futó eredményeire, tekintve, hogy a világjárvány miatt egyelőre nem rendeznek a sportágban nagy nemzetközi versenyeket.

Rudisha 2012-ben és 2016-ban is megnyerte az olimpián a 800 méteres futószámot, amelyen 1:40.91 perccel ő a világcsúcstartó. Sérülések és magánjellegű problémák miatt legutóbb 2017-ben versenyzett.

MTI

Hozzászólások