Atlétika - Halász Bence: Biztos vagyok benne hogy szabályos volt a dobásom
Halász Bence: Biztos vagyok benne hogy szabályos volt a dobásom
Fotó: Europress/AFP

Halász Bence: Biztos vagyok benne hogy szabályos volt a dobásom

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/07 13:55

A VB- bronzérmes Halász Bence szerint „sólyomszemre” lett volna szükség Dohában, hogy ne lehessen óvni 

Halász Bencére alaposan ráijesztettek a lengyelek, amikor megóvták a világbajnoki bronzérmet jelentő első dobását, hogy a dobogó harmadik fokára a tavaly Európa-bajnokságot nyert Wojciech Nowicki állhasson fel. A zsűri remélhetően precedenst nem teremtő salamoni döntéssel végül két bronzérem átadásáról döntött, annak ellenére, hogy Nowicki egy centiméter híján fél méterrel dobott kisebbet magyar ellenfelénél.

000_1L1481.jpgFotó: Europress/AFP

„Amikor a stadionból visszaértem a szállodánkba, és megtudtam, hogy kavarás van, az volt az első gondolatom, hogy ennyire marhák csak nem lehetnek, hiszen nem emelték fel a piros zászlót és a dobásomat is lemérték. Ha lett volna a dobókör közvetlen közelében egy olyasfajta „sólyomszem”, ami a teniszversenyeken egyértelműen tisztázza, hogy a labda kint volt-e vagy sem, a lengyelek biztosan nem óvnak. Azóta legalább százszor megnéztem az első dobásomról készült felvételeket és egészen biztos vagyok abban, hogy az szabályos volt. Jól kivehető, hogy a sarkam a levegőben volt, úgy meg aligha lehetett szabálytalan a kísérlet” - nyilatkozta Halász Bence az SzPress Hírszolgálatnak.
„Novemberig pihenőt kaptam, nem veszek kalapácsot a kezembe, és felhagyok az erősítéssel is, csak sportolgatni fogok, azt is módjával. Kell a pihenő, mert az idény hosszú volt, a világbajnokságig vezető út pedig enyhén szólva „egyenetlen”.

 SzPress Sporthírszolgálat

Hozzászólások