Atlétika - Halász Bence az első dobásával teljesítette a döntőhöz szükséges szintet
Halász Bence az első dobásával teljesítette a döntőhöz szükséges szintet
Fotó: Europress/AFP

Halász Bence az első dobásával teljesítette a döntőhöz szükséges szintet

HosszabbitásHosszabbitás
2018/08/06 16:55

Halász Bence bejutott a kalapácsvetés keddi döntőjébe a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

A szombathelyiek junior világ- és U23-as Európa-bajnok versenyzője az első selejtezőcsoportban szerepelt, ezzel a számmal kezdődött a kontinensbajnokság. A kalapácsvetőknek szinte a kongó Olimpiai Stadionban kellett dobniuk az előnapon - az Eb első hivatalos napja a kedd lesz -, a nézők csak lassan szállingóztak, az újságírók többsége is ezen a napon érkezett, az ülésrenddel még nem is készültek el a szervezők. 

A kalapácsvető ketrecre ugyan némi árnyékot vetett a nézőtér feletti tető, de a versenyzőknek a több mint 30 fokos meleggel, és a tűző nappal is meg kellett küzdeniük.

A selejtezőszint 76 méter volt, illetve a legjobb 12 folytathatta a fináléban. A 21 éves Halász Bence, aki idén érte el 79,57 méteres egyéni csúcsát, elsőre azonnal a szintet jelző sárga vonalon túlra dobta a szert, s 76,81 méterrel a mezőnyből elsőként teljesítette a fináléhoz szükséges eredményt. Pásztor Bence a kalapácsvetés selejtezőjének 17.30-kor kezdődő második csoportjában szerepel. A 33 fős magyar csapatból hétfőn még öten érdekeltek.

MTI

Hozzászólások