Atlétika - Gatlin szerint Bolt egy év múlva visszatér
Gatlin szerint Bolt egy év múlva visszatér
Fotó: Europress/AFP

Gatlin szerint Bolt egy év múlva visszatér

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/10/21 18:27

Amikor 2006-ban Justin Gatlint doppingvétség miatt eltiltották, ő volt a legjobb sprinter a világon. 2004-ben olimpiai, rá egy évre világbajnok lett 100 méteren. De, amikor 2010-ben visszatért, már egy új király, Usain Bolt uralkodott.

A jamaicai a 2008-as olimpián aranyat nyert 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóval is, majd ugyanezt megtette 2012-ben és 2016-ban is. Közben Gatlin Londonban bronzot, Rióban pedig ezüstöt nyert 100-on. Az idei vb-n azonban, Bolt utolsó egyéni futása alkalmával, Gatlin húzta be az aranyat, Boltnak pedig csak a bronz jutott.

Usain visszavonult, Gatlin szerint azonban ez nem végleges. Úgy véli, riválisa kiszórakozza magát, aztán elkezdi majd a visszatérésen törni a fejét.

"Most a szabadságát tölti. Mondtam is neki, hogy 'adok neked egy évet, hogy kiereszd a gőzt, bulizz egy kicsit meg ilyesmi, aztán pedig vissza fogsz térni. És jössz majd nekem 100 dollárral, mert fogadtam rád.' Ő pedig adott rá egy pacsit."

"Azért mondom, hogy vissza fog térni, mert amikor látod, hogy valakiben akkora a szenvedély valami iránt, mint benne, akkor az nem tud csak úgy kisétálni az egészből. Egyébként meg minden létező aranyérmet megnyert, amit meg lehetett nyerni, nem igaz? Legalább háromszor. Úgyhogy normális, ha az ember ilyenkor egy kicsit veszít a motivációjából. És, hogy mi jön majd ezután? Elkezd majd benne motoszkálni a kérdés, hogy vajon képes lenne-e megint aranyat nyerni. A szenvedély továbbra is ott lesz benne minden egyes reggel. Szóval szerintem, ha egy kicsit eltávolodott a sporttól, és jól érezte magát, rá fog jönni, ki is ő valójában és vissza fog térni valamilyen formában az atlétikához. Szerintem bevállal még egy szezont, hogy megnézze, hogy megy."

Gatlin azt is elmondta, hogy ő és Bolt buliztak egy párszor együtt. És szerinte Usain olyan a sprinterek közt, mint J. R. Smith az NBA-ben.

"Imád DJ-skedni, imádja magához ragadni a mikrofont. Aztán melege lesz, és általában lekapja a pólóját" - viccelődött Gatlin.

via
Hozzászólások