Atlétika - Gatlin: "Nem fogom hagyni, hogy besározzanak"
Gatlin: "Nem fogom hagyni, hogy besározzanak"
Fotó: Europress/AFP

Gatlin: "Nem fogom hagyni, hogy besározzanak"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/12/24 07:29

Justin Gatlin tagadja, hogy doppingolt volna, és jogi lépéseket tervez az ellen az újság ellen, amelyik gyanúba keverte őt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 100 méter idei világbajnokának floridai edzőtáborában ügynöke és edzője teljesítményfokozókat kínált a The Telegraph újságíróinak, akik színésznek adták ki magukat. Gatlin gyorsan ki is rúgta mindkettejüket, Robert Wagner ügynököt, valamint edzőjét, Dennis Mitchellt is azért, hogy valahogy megpróbálja védeni a becsületét.

"Nem használok, és nem is használtam illegális szereket. Nagyon megdöbbentem, mikor megtudtam, hogy az edzőmnek köze volt ilyesmihez. Mihelyt a dolog a tudomásomra jutott, azonnal ki is rúgtam őt."

A világ- és olimpiai bajnok sprinter arról is beszélt, hogy konzultált jogászokkal azzal kapcsolatban, hogy beperli a fent említett újságot rágalmazásért.

"Nem fogom hagyni, hogy besározzanak. Nincs több mondanivalóm a dologról, mert ez innentől kezdve egy jogi ügy. Legközelebb az ügyvédeimtől hallanak majd felőlem."

Az újságírók azt állították, hogy Wagner és Mitchell tesztoszteront és növekedési hormont ajánlott nekik 250 ezer font értékben. A velük folytatott beszélgetést titokban rögzítették. A felvételen egyebek mellett azt állították, hogy a dopping ma is széles körben elterjedt az atlétikában.

Közben a The Guardian munkatársa beszélt olyan amerikai atlétákkal, akik szintén ott voltak abban a szobában, ahol ez a beszélgetés lezajlott. Ők azt állítják, hogy Mitchell egyértelművé tette, hogy az ő edzettjei közül senki sem használ tiltott teljesítményfokozókat.

Wagner szerint az egész történet hibás, és fals kommentekre alapszik. Ő csak a filmvilágban dolgozókat akarta lenyűgözni a megjegyzéseivel.

"Én csak szándékosan nagyokat mondtam. Nem adtam semmit ténylegesen, pusztán azt állítottam hülyeségből, hogy tudnék. Elnézést kérek Gatlin úrtól, hogy fals dolgokat állítottam róla, és mindenki mástól is, akiket belekevertem a dologba." 

Justin Gatlin ismét doppinggyanúban | Hosszabbítás

A világ- és olimpiai bajnok Justin Gatlin megint bajban van. A doppingellenes hatóságok ugyanis vizsgálódnak körülötte és edzője, Dennis Mitchell körül. Egy floridai edzőtáborban a csapatának néhány tagja állítólag tiltott teljesítményfokozókat kínált inkognitóban kémkedő riportereknek. Gatlin ügynöke, Robert Wagner azt állította, hogy a sprinter mostanság is használt illegális szereket.

A sprinter hosszú ideje meglévő ügynöke, Renaldo Nehemiah, azt nyilatkozta, hogy Wagner csak néhány alkalommal dolgozott együtt Gatlinnel, aki ráadásul jelen sem volt, amikor a fent említett tiltott szerekről szó volt. Szerinte csak le akarják járatni Justint.

Az USADA már vizsgálja a vádakat. A testületnél egyelőre annyit mondtak, hogy le kell folytatni a vizsgálatokat, addig nem szabad semmiféle következtetést levonni a dologból, azaz az érintetteket ártatlannak kell tekinteni.

Darren Campbell, egykori brit sprinter a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

"Óvatosnak kell lennünk, hisz egyelőre senkiről nem mondták ki sem azt, hogy ártatlan, sem azt, hogy bűnös. Én mindig is támogattam az életre szóló eltiltást, ugyanakkor azt is gondolom, hogy mindenkinek jár egy második esély. Fontos, hogy külön vizsgáljunk minden egyes esetet, ugyanis nem mindenért jár végleges eltiltás."

via
Hozzászólások