Atlétika - Edző lett az oroszok egyik legjobb atlétája
Edző lett az oroszok egyik legjobb atlétája
Fotó: Europress/Getty

Edző lett az oroszok egyik legjobb atlétája


2015/01/14 12:29

Az orosz junior és U23-as atlétika válogatott erőnléti edzője lesz Jurij Borzakovszkij.

A kétszeres vb-ezüst és -bronzérmes, Athénban 800 méteren olimpiai bajnok versenytő erről maga tájékoztatta az R-Sport hírügynökséget.

"Jurij azon olimpiai bajnokok egyike, akik hangot adtak annak az igényüknek, hogy szeretnének pályafutásuk után egy saját csoportot edzeni, szeretnék kivenni a részüket a jövőben szervezőként és trénerként. Ennek első lépése, hogy kineveztük erőnléti edzőnek az orosz fiatalokhoz" - nyilatkozta az orosz atlétikai szövetség elnöke, Valentin Balaknyicsev.

További hír az atlétika világából, hogy az amerikaiak új sprinterreménysége, a még csak 16 esztendős Kaylin Whitney úgy döntött, ezen a tavaszon már nem a középiskolai bajnokságban, hanem a profik között méreti meg magát, mivel szeretne kijutni a jövő évi, riói olimpiára. "Eljött 2015, nekem pedig komolyabban kell csinálnom a dolgomat, mint eddig, ha szeretném elérni a céljaimat" - nyilatkozta a 100-ra és 200-ra specializálódott Whitney, akinek a rövidebb távon 11.10, a hosszabbon pedig 22.49 az egyéni csúcsa - utóbbival tavaly a világ 8. leggyorsabb kétszázasának számított.

Hozzászólások