Atlétika - Coleman szerint az emberek úgy ítélik őt meg, hogy nem is tudnak róla semmit
Coleman szerint az emberek úgy ítélik őt meg, hogy nem is tudnak róla semmit
Fotó: Europress/AFP

Coleman szerint az emberek úgy ítélik őt meg, hogy nem is tudnak róla semmit

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/30 09:59
Christian Coleman, a 100 méteres síkfutás újdonsült világbajnoka megvédte magát azokkal a kritikákkal szemben, melyek a három elmulasztott doppingtesztje miatt érték őt az elmúlt időszakban. 

A 23 éves amerikai 9.76-tal, minden idők hatodik legjobb eredményével fölényesen győzött a klasszikus sprinttávon. Mindezt két héttel azután, hogy elkerülte az eltiltást az elmulasztott tesztek miatt. 

"Szomorú, hogy az emberek úgy mondanak rólam dolgokat, hogy nem is tudnak rólam semmit, nem ismerik a történetem" - mondta Coleman a 100 méter döntőjét követően.

Az esély, hogy aranyérmet szerezhet Dohában, augusztusban még elég távolinak tűnt a számára. Az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA ) ugyanis azzal vádolta őt, hogy három elmulasztott doppingtesztje is volt 12 hónapon belül. A szervezet azonban később visszavonta a vádakat, mivel bizonyosságot nyert, hogy szabálytalanságok történtek az első kihagyott teszt időpontjával kapcsolatban. 

"Az évek során már bizonyítottam, hogy én azok közé a srácok közé tartozom, akik mindent helyesen csinálnak. Nekem az a dolgom, hogy magamra és a családomra összpontosítsak. Aranyérmet nyertem száz méteren, boldognak és áldottnak érzem magam."

"Ahonnan mi jövünk, Atlantából, nem olyan egyértelmű ám, hogy az ember eljut idáig és világbajnok lesz. Nehéz kitörni abból a buborékból, főleg fekete férfiként Amerikában."

coleman.png Fotó: BBC Sports

Honfitársa, Justin Gatlin, aki két doppingeltiltást is letöltött óriásit futott a 100 méter döntőjében és 9.89-es eredménnyel ezüstérmet nyert. A 37 éves sprinter a 2004-es athéni olimpián szerzett aranyérmével tette le először a névjegyét, és az a célja, hogy a jövő évi tokiói játékokon ismét olimpiai bajnok legyen. 

"Teljesen szürreális, ami velem történik. Mintha visszafelé haladna a karrierem" - mondta Gatlin. "Olyan, mintha most érkeztem volna meg a pályafutásom elejére, miközben már nagyon sokszor áthaladtam a célvonalon, amiért rendkívül hálás vagyok."

"A rajongók rendkívüli módon inspirálnak engem, nagyon sok erőt merítek belőlük. Úgy érzem, van még néhány nagy verseny bennem. Remélem, ott leszek majd Tokióban, persze ahhoz rengeteget kell még dolgoznom."

BBC Sports

Hozzászólások