Atlétika - Baji Balázs: "Ez igazi harc volt!"
Baji Balázs: "Ez igazi harc volt!"
Fotó: Europress/AFP

Baji Balázs: "Ez igazi harc volt!"


2017/08/08 10:05

Baji Balázs harmadik lett a férfi 110 méteres gátfutásban az atlétikai világbajnokság hétfői versenynapján, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség már mint vb-érmest kérdezte őt Londonban, a döntő után.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes 110m gáton | Hosszabbítás

Baji Balázs bronzérmet nyert férfi 110 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokság hétfői versenynapján. A 28 éves vágtázó a fináléban jól rajtolt, de a második gátat leverte, emiatt némileg megtört a lendülete. Azután ismét jó tempóban futott, majd ugyan a nyolcadik gáton megint hibázott egy kicsit, de a kilencedik és tizedik már szinte tökéletesen sikerült.

Futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző, ennek megfelelően maga Baji Balázs is hitetlenkedik csodálatos eredményén, ahogy a Facebook-oldalán látható posztban olvasható.

Balázs, gratulálok a bronzérmedhez! Megőrültél a célba érkezés után, mit jelent számodra ez az érem? Nagyon sokat jelent nekem, több mint amiről álmodtam. Még most sem tudom elhinni, még mindig nem találom a szavakat... Úgy értem, belülről ez egy jó verseny volt, nem volt olyan sima, mint korábban az elődöntőben, vagy a selejtezőben, de verseny volt, küzdelem, talán mondhatom, hogy igazi harc. És megnyertem a bronzérmet, nagyon boldog vagyok!

Baji Balázs a célba érkezés után

Mi járt a fejedben? Nem igazán gondolkodtam. De megéreztem a lehetőséget, megéreztem az esélyt, hogy ott lehetek a dobogón. Nem éreztem, hogy érmes helyen jövök, de azt igen, hogy közel vagyok, nem a vezető pozícióhoz, de a dobogóhoz. Nem is hittem el menet közben, hogy ezt csinálom, de hál' istennek, csináltam tovább.

Menyire volt lenyűgöző ez a stadion, ez a közönség? Ez a stadion és ez a közönség teljesen tökéletes! Miután lefutottam a versenyt, leültem és körbenéztem, azt mondtam, "wow", ez a tökéletes atmoszféra. Ez a tökéletes pillanat!

via

A versenyszám eredményhirdetése kedden 20 órakor kezdődik, az eseményt az Eurosport 1 élőben közvetíti.

 

Hozzászólások