Atlétika - "Az újabb triplázás lenne karrierem legnagyobb sikere"
"Az újabb triplázás lenne karrierem legnagyobb sikere"
Fotó: Europress/AFP

"Az újabb triplázás lenne karrierem legnagyobb sikere"

Jaeger ÁkosJaeger Ákos
2016/02/23 15:42

Usain Bolt az Eurosportnak adott interjújában elmondta, úgy véli, ha az idei riói nyári játékokon egyedülálló módon megint sikerülne tripláznia, az lenne karrierje legnagyobb sikere.

A 100-on, 200-on és a 4x100-as jamaicai váltóval Pekingben és Londonban is aranyérmet szerző Boltnak az a legfőbb célja, hogy ezt a hihetetlen sorozatot Brazíliában is folytassa.

A 29 éves sprinter úgy gondolja, ha sikerülne ezt a tettet végre hajtania, az lenne a legnagyobb dolog, amit valaha elért.

„Már így is nagyszerű karrier van a hátam mögött, de továbbra is érmeket szeretnék nyerni.’" - mondta Bolt az Eurosportnak.

„Ahogy mindig is mondtam, sosem koncentrálok egy ellenfélre, tisztelem az összes versenyzőtársam, de tudom, ha fitt és egészséges vagyok akkor nagyon nehéz engem legyőzni.”

Nem gondolkodom a visszavonuláson

Azzal kapcsolatban, hogy a riói olimpia lesz-e az utolsó nagy világversenye, Bolt világossá tette, hogy még nem gondolkodik a visszavonuláson, annak ellenére sem, hogy vannak tervei a civil életre vonatkozóan is.

„Jelenleg egyáltalán nem gondolkodom ezen.”- mondja a sprinter a jövőjét firtató kérdésre.

„Megvannak az üzleti érdekeltségeim és ott van a Usain Bolt Alapítvány is, valamint továbbra is nagykövete leszek néhány kiemelt szponzoromnak. Nem fogok unatkozni, az már egyszer biztos.”

Focisták – ne olyan gyorsan

A jamaicai mulatságosnak tartotta azon felvetéseket, miszerint az Arsenal védője, Hector Bellerin gyorsabb lenne nála 40 méteren.

„Ezek a történetek megnevetettnek. A focisták valóban nagyon gyorsak az első 10-20 méteren, hiszen ez az, amire edzenek. Én arra edzek, hogy 100-on és 200-on legyek gyors.”

„Soha nem hallottam még olyan focistáról, aki 10 másodperc alatt futotta volna a 100 métert.”

Mi történt a Uniteddel?

Köztudott, hogy Usain Bolt gyerekkora óta Manchester United drukker. A United idei szezonjáról szűkszavúan csak annyit mondott:

„Manchester United drukkerként hozzászoktunk a szórakoztató, támadó focihoz. Hát ebből idén nem sokat látunk…”

Hozzászólások