Atlétika - Az orosz atlétikai szövetség megpróbálja időben kifizetni a büntetését
Az orosz atlétikai szövetség megpróbálja időben kifizetni a büntetését
Fotó: Europress/AFP

Az orosz atlétikai szövetség megpróbálja időben kifizetni a büntetését

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/21 21:50
Az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) új vezetése elkötelezett az iránt, hogy a július elsejei határidőre kifizesse a nemzetközi szövetség (WA) által kiszabott ötmillió dolláros bírságot - nyilatkozta a VFLA február 28-án megválasztott elnöke, Jevgenyij Jurcsenko szombaton.

A WA múlt csütörtökön úgy döntött, hogy folytatja a VFLA tagságának visszaállítását, a rehabilitációnak azonban feltétele, hogy az orosz szervezet eleget tegyen a világszövetség követelésének. A WA azért szabott ki összesen 10 millió dolláros büntetést, mert a VFLA előző vezetése - az utóbb posztjáról távozni kényszerülő Dmitrij Sljahtyin elnökkel az élen - hamis dokumentumokkal próbálta tisztára mosni a doppingellenőrzésen megbukott vb-ezüstérmes, fedett pályán világbajnok magasugrót, Danyiil Liszenkót.

A WA döntése értelmében július 1-jéig kell az ötmillió dollárt kifizetni, további ötöt pedig abban az esetben, ha az orosz szövetség a következő két évben ismételten megsérti a doppingellenes szabályokat.

Az orosz atléták 2015 vége óta nem vehetnek részt országuk képviseletében nemzetközi versenyeken, mivel az ismétlődő doppingbotrányok nyomán a nemzetközi szövetség felfüggesztette a VFLA tagságát.

MTI

Hozzászólások