Atlétika - Az olimpiai bajnok sífutó leküzdötte a rákot, majd lefutotta a New York Maratont
Az olimpiai bajnok sífutó leküzdötte a rákot, majd lefutotta a New York Maratont
Fotó: Europress/AFP

Az olimpiai bajnok sífutó leküzdötte a rákot, majd lefutotta a New York Maratont

Schindler AndrásSchindler András
2019/11/06 12:25
Kikkan Randall a pjongcsangi téli olimpián aranyérmes lett sífutásban, majd rákot diagnosztizáltak nála. Másfél évvel később pedig meggyógyulva elindult a New York Maratonon.

A 36 éves Randall elmondása szerint annak köszönheti felépülését, hogy hosszú sportkarrier áll mögötte, amelyben megtanulta milyen harcolni a sikerért, hogyan kell leküzdeni az előttünk álló akadályokat

"Lenyűgöző, hogy mennyi hasonlóság van a két dolog között" - nyilatkozta az öt olimpián is megfordult amerikai sífutó, akit csak "Kikkanimal" néven emlegetnek, hihetetlen edzésmunkája és kitartása miatt.

A sors fintora, hogy betegsége élete egyik legboldogabb szakaszában érte. Még 2016-ban megszületett kisfia, majd két évvel később megnyerte első olimpia aranyérmét Jessica Diggins oldalán a sprintváltóban. Pár hónappal később  mellrákot diagnosztizáltak nála.

kikkan randall.jpg Fotó: Europress/AFP

"Rémisztő dolog rájönnöd, hogy rákos vagy, és minden nap azon töprengsz, hogyan történhetett ez meg veled. De megígértem magamnak, hogy pozitív maradok és végig eltökélt leszek a kezelésem alatt. Beleteszek annyi erőt, energiát, amennyit az egész karrierem során megtettem a céljaim elérése érdekében" - jelentette ki Randall, miután kiderült mennyire beteg.

Kikkan Randall hat kemoterápiás kezelést kapott, majd megoperálták. A felépülése során kemény dolgozott azon, hogy november elején elindulhasson a New York Maratonon.

"Azt már a síkarrierem befejezése előtt eldöntöttem, hogy le akarom futni a New York-i versenyt" -válaszolt újságíró kérdésekre Randall a maraton előtt, amelyet több mint 52 ezer futó társaságában teljesített. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az "Active Against Cancer" program keretében a testi aktivitás fontosságára, amelynek kulcs szerepe van a rákból való felépülésnek.

via

Hozzászólások