Atlétika - Az év sportolói külföldön
Az év sportolói külföldön
Fotó: Europress/Getty

Az év sportolói külföldön


2014/12/27 19:11

Az elmúlt napokban több országban kiosztották az év sportolóinak járó elismeréseket. Németországban a nőknél Maria Höfl-Riesch, míg a férfiaknál Robert Harting lett a legjobb sportoló 2014-ben. Svédországban ezzel szemben egy díjat adtak át, méghozzá a legnépszerűbb sportolónak járó trófeát a sífutó Charlotte Kalla részére, Zlatan Ibrahimovicot megelőzve.

Szocsiban a szuper-kombinációban aranyérmes és azóta visszavonult Höfl-Riesch 2010 után másodszor is megkapta a díjat, miután ezüstérmes lett a 2013/14-es világkupa-sorozatban, és megnyerte a lesiklás szakági kristálygömbjét. Karrierje során 27 futamot nyert, három olimpiai aranyérmet szerzett és kétszer lett világbajnok. A mintegy 1200 újságíró által leadott szavazat alapján a német alpesi síző olyan „riválisokat” előzött meg mint a szánkós Natalie Geisenberger és a síugrás első női olimpiai bajnoka, Carina Vogt.

A diszkoszvető Robert Hartingot már harmadszor választották meg a legjobb német férfi sportolónak, aki az elmúlt három évben olimpiai bajnok (2012, London), világbajnok (2013, Moszkva) és Európa-bajnok (2014, Zürich) lett. A szavazáson az északi összetettben olimpiai aranyérmes Eric Frenzel végzett a második helyen, aki idén másodszor is megnyerte az összetett Világkupát és februárban olimpiai aranyérmet szerzett a normál sáncon megrendezett Gundersen versenyben.

Charlotte Kalla olimpiai bajnok lett a női váltóval és két ezüstérmet szerzett 10 és 15 km-en Szocsiban, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ő legyen hazája legkedveltebb sportolója.

„Büszke vagyok arra, hogy megkaptam ezt a díjat. Az olimpia örökre az emlékeimbe vésődött, de az is, hogy le tudtam győzni Zlatant. Örülök, hogy ösztönözni tudom az embereket és hozzájárulhatok a sportom felemelkedéséhez. Remélem a faluni világbajnokságon is miattam lobog majd a svéd zászló a pódiumon.”- nyilatkozta a díjról Kalla.

A svéd sífutónő a szavazatok 37%-át kapta Zlatan Ibrahimovic (33%) és az úszónő Sara Sjöström (18%) előtt.

Hozzászólások