Atlétika - Aries Merritt: "A világcsúcs akkor sikerült, amikor már lemondtam róla"
Aries Merritt: "A világcsúcs akkor sikerült, amikor már lemondtam róla"
Fotó: Europress/AFP

Aries Merritt: "A világcsúcs akkor sikerült, amikor már lemondtam róla"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/26 12:56

Aries Merritt tökéletes szezont futott 2012-ben. Megnyerte a londoni olimpia 110 gátas aranyérmét, majd pár héttel később megdöntötte a szám világcsúcsát is Brüsszelben. Nézzük, ő maga hogyan emlékszik vissza erre a tökéletes futásra.

"A pillanat, amikor ránéztem a brüsszeli eredményjelzőre, és láttam, hogy 12.81-et mutat - amit később 12.80-ra módosítottak - egészen különleges volt a számomra."

"Egész szezonban üldöztem a világrekordot, és már magamban azt gondoltam, hogy az esély elúszott. Aztán jött Brüsszel, ahol már nem vártam semmi különöset magamtól. Az volt az év utolsó versenye a számomra, és már csak az járt a fejemben, hogy két és fél hónap európai versenyzés után végre hazautazhatok."

"Így aztán azon a napon nem is foglalkoztam az idővel, csak a győzelemre fókuszáltam. Nem volt valami jó a rajtom, és azt gondoltam féltávnál, hogy Jason (Richardson) felérkezik majd mellém, hisz ez általában így történt végig a szezonban. De most nem volt ott. Úgy voltam vele, biztos rossz napja van, és közben toltam, ami a csövön kifért. Észrevettem azonban, hogy nagyon gyorsan tűnnek fel a gátak egymás után, és a technikám is egyre kevésbé volt már sallangmentes a kilencedik és a tizedik gátnál."

"Célba értem, és éreztem, hogy jó idő lett. De eddig mindig, amikor ezt gondoltam a szezon során, 12.93 körüli időt futottam. Most viszont, amikor megláttam az eredményjelzőt, azonnal ordítani kezdtem. Egész egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez tényleg megtörténik."

Aries Merritt World Record 110M Hurdles Brussels (12.80)

aries merritt finally takes world record!!!!!!!!

"Sokszor elképzeltem már, hogy világcsúcsot futok, de a fejemben olyankor mindig egy 12.85-ös idő volt. 12.80-ról álmodni sem mertem."

"Mivel olyat tapasztaltam akkor meg, amit korábban még soha, a testem elkezdett darabjaira hullni a verseny után. Mielőtt mentem volna a sajtótájékoztatóra, a vádlijaim teljesen megfeszültek, görcsöltek, olyan volt, mintha lebénultam volna. Emlékszem, ott volt Usain Bolt is, aki jóindulatúan azt mondta, 'Nem fogom elvenni ezt a pillanatot tőled.' "

"Az a vicces az egészben, hogy az idényben Brüsszel volt az egyetlen hely, ahol nem akartam világcsúcsot futni, mégis pont ott sikerült."

via
Hozzászólások