Atlétika - Allyson Felix: "Köszönöm Istennek, hogy mindketten egészségesek vagyunk"
Allyson Felix: "Köszönöm Istennek, hogy mindketten egészségesek vagyunk"
Fotó: Europress/AFP

Allyson Felix: "Köszönöm Istennek, hogy mindketten egészségesek vagyunk"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/28 15:16
Allyson Felix a hatodik helyen végzett 400 méteres síkfutásban az amerikai válogatón, ami azt jelenti, hogy valószínűleg ott lehet a szeptember 28-án kezdődő dohai világbajnokságon. Ez lenne zsinórban a kilencedik vb-je, de édesanyaként az első. 

A hatszoros olimpiai bajnok Felix a héten versenyzett először azóta, hogy nyolc hónappal ezelőtt életet adott első gyermekének. Hatalmas dolog számára, hogy ismét ott lehet a pályán, és megmérettetheti magát hazája legjobbjaival.

"Több, mint egy év után ismét ott lehetek a rajtnál. Lehet, hogy közhely, de hatalmas győzelem a számomra, hogy eljutottam idáig" - írta az Instagramon.

Az üzenet mellé Felix csatolt egy képet, melyen a kórház intenzív osztályán ül a kislánya, Camryn mellett. A baba mindössze 32 hét után, november 28-án született. A terhesség során komplikációk léptek fel, ezért sürgősségi császármetszésre volt szükség, melyet szerencsésen átvészelt a mama és a kicsi is.

"Nyolc hónappal ezelőtt ez jelentette a világot a számomra" - folytatta Felix. "Éjjel-nappal ott voltam az intenzíven, és figyeltem, ahogy a kislányom harcol. Néha még most is hallom a gépek sípolását és zakatolását, és érzem a bizonytalanságot, a félelmet."

"Nem mindig voltam biztos abban, hogy valaha is ott lehetek még az amerikai bajnokságon. Olyan keményen dolgoztam, amire nem is gondoltam volna, hogy képes vagyok. De jó sokáig csak könnyek voltak, csalódottság és kétségek. Időnként úgy éreztem, hogy minden ellenem van."

"De most itt vagyok, még ha messze is a legjobb formámtól. De hálás vagyok azért, hogy újra megtapasztalhatom a versenyzés örömét."

"De mindenekelőtt köszönöm Istennek, hogy mindketten egészségesek vagyunk."

felix3.jpg Fotó: Twitter

Felix férje, Kenneth Ferguson is jelentkezett az Instagramon egy képpel és néhány gondolattal felesége visszatérése alkalmából.

"Itt egy kép arról, amikor először mész ki a pályára. Futnod ekkor még nem, de legalább sétálnod már lehetett. Csodálatos, hogy azóta milyen rövid idő alatt milyen iszonyatosan messzire jutottál. Jöhetett eső, hó, te mentél és toltad ki a határaidat. Néha Cammy is ott volt, hogy segítsen téged felvidítani. Mi már most büszkék vagyunk rád, mielőtt még pályára léptél volna. Mindegy, hogy nyersz vagy veszítesz, te egy óriási bajnok vagy."

Felix csütörtökön lépett először pályára, és továbbjutott a középdöntőbe, majd másnap bejutott a szombati döntőbe is, ahol végül hatodikként végzett. Ez azt jelenti, hogy bár egyéniben nem, a 4x400-as váltó hatfős csapatának tagjaként jó eséllyel ott lesz majd zsinórban a kilencedik világbajnokságán. 

People

Hozzászólások