Atlétika - Allyson Felix: "Jó érzés, hogy példakép lehetek"
Allyson Felix: "Jó érzés, hogy példakép lehetek"
Fotó: Europress/AFP

Allyson Felix: "Jó érzés, hogy példakép lehetek"

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/05 15:04

Allyson Felix minden idők egyik legeredményesebb atlétája lett 2017-ben. Nem mintha eddig rosszul állt volna, viszont az idén megszerezte 25. világ-, illetve olimpiai bajnoki érmét, melyek közül ráadásul 17 arany.

Felix érdeklődése nem merül ki saját sportágában, az atlétikában. Egyebek mellett a baseballnak is nagy szerelmese.

Tudjuk, hogy nagy (Los Angeles) Dodgers rajongó vagy. Hogy kezeled a vereséget?

Fúú, nagyon kitartó vagyok, minden körülmények között. Kemény sorozat volt, sajnálom, de azért szépen meneteltek a srácok.

Az, hogy nézed a többi sportolót, különböző sportágak versenyzőit, inspirál téged?

Természetesen. Óriási sportrajongó vagyok. Rendkívüli módon ösztönöznek a többiek, beleélem magam én is a versenybe, teljesen be tudok lelkesülni. 

Halloweenkor sok lány Allyson Felix-nek öltözött. Hogyan hat ez rád?

Kicsit furcsa, ugyanakkor nagyon különleges is a számomra, és eszembe juttatja, miért is csinálom ezt az egészet. Nagyon jó érzés, hogy a fiatalok tudják ki vagyok, követnek engem, hatok rájuk, és felnéznek rám. 

Már csak kevesebb, mint 100 nap van a téli olimpiáig. Mint a nyári játékok rendszeres résztvevőjének, jelent ez valamit számodra?

Más dolog nyilván. Kicsit azért átérzem az ő izgalmukat, sokat gondolok rájuk. Ott van valahol hátul a fejemben, eszembe jut a felkészülés, és, hogy mennyire közel van már.

Vannak olyan atlétanők, mint Lauryn Williams vagy Lolo Jones, akik belekóstoltak a bobozásba. Gondoltál már arra, hogy te is kipróbálod?

Nem, még nem. Mindig is azt gondoltam, hogy ez egy nagyon menő dolog, de saját magammal kapcsolatban még nem gondoltam rá.

felix

Fotó: Europress/AFP

Nagy győzelmeket arattál az idén, sikeres volt az olimpiád is. Hogy tartod ébren a koncentrációdat olyankor, amikor hosszú ideig nincs világverseny? 2019-ben lesz legközelebb világbajnokság.

Az elmúlt három szezonban elég sűrű volt a program, sok nagy célom volt, így jó, hogy most van egy ilyen év, amikor rámehetek az apróságokra az edzéseken. Egyébként is, amikor valakinek a pályafutása ott jár, ahol az enyém, nem árt már egy kicsit pihenni. 

Mit csinálsz ilyenkor, amikor több időd van?

Nemsokára egy újabb útra indulok a 'Right to Play' nevű jótékonysági szervezettel, hogy gyerekeknek segítsünk. Ezúttal a Közel-Keletre megyünk. A munkánk összekapcsolódik majd a Speciális Olimpia munkatársainak tevékenységével. Jordánia és Libanon a két célország. Megnézzük az ottani programokat, megismerkedünk családokkal. Ezek a találkozások nekem mindig nagyon sokat adnak. 

via
Hozzászólások