Atlétika - Allyson Felix: Csak azért imádkoztam, hogy a kislányom egészséges legyen
Allyson Felix: Csak azért imádkoztam, hogy a kislányom egészséges legyen
Fotó: Europress/AFP

Allyson Felix: Csak azért imádkoztam, hogy a kislányom egészséges legyen

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/31 13:20

A hatszoros olimpiai bajnok Allyson Felix feltett szándéka, hogy részt vegyen a 2020-as tokiói játékokon, mely már az ötödik olimpiája lenne, igaz, édesanyaként az első. 

Felix november 28-án adott életet kislányának, Camrynnek, aki a tervezettnél jóval korábban jött a világra. A sprinternő terhessége a 32. hétnél járt, amikor komplikációk léptek föl, és sürgősségi császármetszés elvégzésére volt szükség. A kislányt egyelőre csecsemő-inkubátorban tartják megfigyelés alatt, de édesanyja szerint minden a legnagyobb rendben.

"Hihetetlen, ahogy a prioritások egy pillanat alatt képesek megváltozni" - meséli Felix. "Eljött egy pillanat, amikor már semmi más nem érdekelt, csak az, hogy a kislányom jól legyen." 

"Nem érdekelt, fogok-e még futni újra, csak azért imádkoztam, hogy ő egészséges legyen."

felix0.jpg Fotó: Twitter

Felix kétszer is futott a szabadtéri szezonban, ám az idők eléggé gyöngék voltak, így sokan azt gondolták, hogy a futónő sérüléssel bajlódik. Utólag derült ki, hogy akkor már nyolc-, illetve kilenchetes terhes volt. 

Már most is ő a legeredményesebb atlétanő az olimpiákon, ennek ellenére azt tervezi, hogy rajthoz áll a 2020-as tokiói játékokon. Hat aranyérme mellett van három olimpiai ezüstje is. Mindezeken fölül 11-szeres világbajnok, és összességében 16 vb-érem tulajdonosa. A riói játékokon három alkalommal állhatott dobogóra, két aranyat és egy ezüstöt szerzett. 

"Az egyik lecke, amit megtanultam az utamon, hogy a legtöbb dolgot nem én irányítom. Az én hatásköröm mindössze az, hogyan reagálok a történésekre." 

felix.jpg Fotó: Twitter

"Én úgy döntöttem, hogy hálával tekintek mindarra, amim van, és azon leszek, hogy megtartsam ezeket. Tudom, miért élek, és hogy mi számít nekem igazán. Ezután már nem az érmekért fogok futni. Nem azért, hogy megfeleljek a velem szemben támasztott elvárásoknak."

"Ha visszatérek, de már nem leszek a régi, és nem férek majd be az olimpiai csapatba, akkor is tudni fogom, hogy harcoltam, ahogy csak tudtam, hogy eltökélt voltam és hogy mindent beleadtam. Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzeltem, akkor is minden rendben lesz. De még hajt valami belülről, úgyhogy Tokiót még meg kell próbálnom."

via
Hozzászólások