Atlétika - A Spartathlon után ismét szenzációs magyar ultrafutósikerek születtek
A Spartathlon után ismét szenzációs magyar ultrafutósikerek születtek
Fotó: 24 órás ultrafutó magyar válogatott/Facebook

A Spartathlon után ismét szenzációs magyar ultrafutósikerek születtek

Takács MártonTakács Márton
2019/10/27 12:02
Két magyar ezüstéremnek is örülhettünk vasárnap a 24 órás ultrafutó világbajnokság Franciaországban, Albiban megrendezett versenyén.

Bódis Tamás a második helyen végzett 275.9 kilométerrel, új magyar csúccsal a 24 órás ultrafutó világbajnokságon Franciaországban. A magyar futók közül Csécsei Zoltán a 9., Halama Levente pedig a 28. lett. A litván Aleksandr Sorokin mintegy két kör előnnyel győzött, az amerikai Olivier Leblond lett a bronzérmes.

A csapat az Egyesült Államok mögött, a franciákat megelőzve lett második. Korábban csak egyszer állhatott magyar színekben versenyző 24 órás vb dobogóján – Bérces Edit 2001-ben aranyérmes lett –, így a mostani ereményekkel már három vb-érme van az országnak.

Így egy hónappal a Spartathlont követően születtek újabb nagyszerű magyar eredmények. Szeptember végén ugyanis kettős magyar győzelem született Görögországban, a Spartathlon elnevezésű 246 kilométeres ultrafutó versenyen. A nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna, a férfiak között pedig Bódis Tamás nyert.   

Kettős magyar győzelem a 246 kilométeres ultrafutó versenyen | Hosszabbítás

Kettős magyar győzelem született idén Görögországban, a Spartathlon elnevezésű 246 kilométeres ultrafutó versenyen. A nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna, a férfiak között pedig Bódis Tamás nyert. Az Athén és Spárta között 1983 óta minden szeptember utolsó péntekén megrendezett verseny honlapja szerint az esztergomi futónő 27 óra 15 perc 12 másodperc alatt teljesítette a távot, és a férfiak közül is csak heten tudták megelőzni.


via csupasport.hu

Hozzászólások