Atlétika - A leghülyébb atlétikai világcsúcsok
A leghülyébb atlétikai világcsúcsok
Foto: Youtube

A leghülyébb atlétikai világcsúcsok

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/06 10:44

Nemrégiben a Spikesmag (a Nemzetközi Atlétikai Szövetség magazinja a félreértések végett) összegyűjtötte a leghülyébb atlétikához köthető világrekordot ami a Guiness rekordok könyvében fellelhető.

Videóval:)

Beer Mile

Személyes kedvencem -talán nem véletlen - a Beer Mile, vagyis a sör mérföld.

A szabály végtelenül egyszerű: iszol egy korsó sört, futsz 400 métert, majd megint egy korsó sör, megint 400 méter. Mindezt négyszer úgy, hogy az utolsó 400 méter az valójában 409, így jön ki a mérföld.

Örömmel jelenthetjük, hogy nem egészen 60 esztendővel az után, hogy Sir Roger Bannister a sportág történetében először áttörte a négy perces álomhatárt, felállítva akkor egy megdönthetetlennek hitt rekordot, ma már az öt percen belüli sörmérföld sem illúzió többé! Szigorúan szakmailag elemezve, a róka elmaradásásán túl a 30 másodperces utolsó 200-at emelném ki. Illetve, hogy a női világcsúcs 6,17 Elisabeth Herdon, Austin.

100 méter Moon Walk

MInden különösebb kommentár nélkül. Talán csak annyi, hogy a moon walk sajátosságaiból fakadóan a térdelőrajtot picit túlzásnak éreztem.

100 méter magassarkú

Megint csak egy olyan rekord ami sz emberiség java részének, rendes cipőben is nehézséget okozna.

Bár szemben a sörmérfölddel ez azért mondjuk az emberiség negyedének összejönne, igaz abban benne vannak a férfiak is akik azért ritkábban viselnek hét centis tűsarkút.

5 perces mérföldet sör nélkül. úgy az 5-6 százaléka tudhat, de ez azért csalóka mert közűlük talán ha ezren vannak nők.  A 14,5-öt százon azért egyszerűbb, de ettől még 7 centis tűsarokkal igen komoly időnek számít.

Tojás és kanál

A tojás és kanál szinte külön sportágnak tekinthető ha a leghülyébb atlétikai rekordokat tartogatjuk.

100 métertől maratoniig tartanak nyilván benne rekordot. Dale Lyons 1990-ben a London Maratonin 3 óra 47 perc alatt vitte végig a tojást a kanálon, ami durván 5 perces tempónak felel meg, míg a 100 méter rekordját maga Shally Person tartja, aki Londonban olimpiát nyert 100 méteres gátfutásban.Az sajnos nem derült ki mennyivel, de ránézésre olyan 14 másodpercen belüli időnek tűnt.

Már csak pár lépés a tojás és kanál magassarkúban, vagy a tojás és kanál és sör mérföld.

Csak mert a sör moon walk az rég lejárt lemez.

További rekordok, úgyis mint tonhalhajítás, kutyamagasugrás, 100 méter lópantomin a spikesmag oldalán!

Hozzászólások