Asztalitenisz - Újabb győzelmükkel Pótáék már a negyeddöntőben 
Újabb győzelmükkel Pótáék már a negyeddöntőben 
Fotó: Europress/AFP

Újabb győzelmükkel Pótáék már a negyeddöntőben 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/05 13:34

A magyar női válogatott második mérkőzését is megnyerte, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Nantes-ban.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány harmadik helyen kiemelt együttese szerdán a belga együttes 3-0-s legyőzésével kezdett, csütörtökön pedig az ugyancsak gyengébb játékerőt képviselő fehéroroszok vártak rá.

A magyaroknak elég volt egy meccset nyerniük a csoportelsőséghez, de ők természetesen nem elégedtek meg ennyivel, Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra is hozta a maga találkozóját - igaz, utóbbi nehezen, 0-2-ről fordítva -, így összességében sima siker lett a vége.

Mindkét nemnél 24 együttes vesz/vett részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára - ahogy a két vereséggel búcsúzó magyar férfiaknak is - befejeződik a torna.

A csoportkör csütörtökön zárul, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor. A magyar női válogatott következő ellenfele egyelőre nem ismert.


Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

nők:

C csoport:

Magyarország-Fehéroroszország 3-0

Póta Georgina-Katyerina Baravok 3-0 (1, 7, 5)
Madarász Dóra-Darja Trigolosz 3-1 (5, 8-, 8, 5)
Pergel Szandra-Nagyezsda Bogdanova 3-2 (-2, -11, 7, 9, 8)

szerdán játszották:

Magyarország-Belgium 3-0

kedden játszották:

Belgium-Fehéroroszország 3-1

A csoport végeredménye: 

1. Magyarország,
2. Belgium,
3. Fehéroroszország

MTI

Hozzászólások